BACK TO
TOP
Πολιτικές

Δεσμεύσεις Κοντού για ανάκληση απόφασης στην παράκτια αλιεία

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση των παράκτιων αλιέων σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 15 Απριλίου, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλ. Κοντό να πηγαίνει εσπευσμένα στην Αχαρνών 2, λίγο μετά τη 1.00 τη νύχτα και να συναντά 3μελή επιτροπή των ψαράδων.

Agrotica: Μέσα μεταρρυθμίσεις, έξω διαμαρτυρίες

3
0

Μετά από μια μαραθώνια σύσκεψη που διήρκησε σχεδόν για τρεις ολόκληρες ώρες, ο υπουργός έδωσε εντολή στον κ. Αυγουλά να σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αίτημα για ανάκληση της εν λόγω απόφασης.

Παράλληλα, εντός των ημερών ο υπουργός δεσμεύτηκε να πραγματοποιήσει νέα συνάντηση με τους παράκτιους αλιείς, προκειμένου να συζητηθούν στο σύνολό τους, τα προβλήματα και οι προοπτικές του κλάδου.

Ως «αναγνώριση της προχειρότητας της απόφασης» χαρακτηρίζουν τις ανωτέρω εξελίξεις οι παράκτιοι αλιείς, οι οποίοι, αν και σταμάτησαν την απεργία πείνας, που είχαν ξεκινήσει από το μεσημέρι της Δευτέρας 14 Απριλίου, δεν φεύγουν από το υπουργείο, αν δεν λάβουν και εγγράφως τις δεσμεύσεις του Κοντού. Την ίδια στιγμή και προκειμένου να συνεχίσουν τις πιέσεις, ώστε να δικαιωθούν, παράκτιοι αλιείς ξεκινούν αποκλεισμούς λιμανιών της περιφέρειας.

ΓΕΣΑΣΕ

«Με την απόφαση αυτή και κατά παράβαση του Κοινοτικού Κανονισμού, ωφελείται μια χούφτα ιδιοκτητών μηχανότρατας, ενώ πλήττεται ο παράκτιος ψαράς δηλαδή η ραχοκοκαλιά της αλιείας μας, ο θαλάσσιος πλούτος της χώρας, η κοινωνική συνοχή της παράκτιας και νησιωτικής Ελλάδας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ κ. Γιώργος Γωνιωτάκης, όντας στο πλευρό των ψαράδων από την πρώτη στιγμή των κινητοποιήσεων.

Η ΓΕΣΑΣΕ καλεί τον Πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα ώστε να προστατευθεί ο θαλάσσιος πλούτος και το περιβάλλον, να στηριχθεί το πενιχρό εισόδημα του ψαρά, να υλοποιηθεί επιτέλους ένα στρατηγικό σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης της αλιείας και των θαλασσών μας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία