BACK TO
TOP
Πολιτικές

Μπατζελή: επιτακτική η ριζική αντιμετώπιση της ακρίβειας

Αναθεώρηση της οικονομικής πολιτικής της ΕΕ απαιτεί η ριζική αντιμετώπιση της ακρίβειας της αγοράς, επισημαίνει η κα Kατερίνα Mπατζελή, ευρωβουλευτής του ΠAΣOK, σε ερώτηση που κατέθεσε.

Μπατζελή: επιτακτική η ριζική αντιμετώπιση της ακρίβειας

0
0

Όπως δήλωσε η ευρωβουλευτής "η αστάθεια και η ακρίβεια των αγορών αποτελούν πλέον μία πρόκληση για τα κράτη που οδηγεί σε αβεβαιότητα επιβίωσης τα νοικοκυριά. Πέρα από την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών της αγοράς, που μόνο ευκαιριακά μπορούν να επιλύσουν τα ζητήματα της ακρίβειας, που προκαλούνται κυρίως από την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά των εμπορικών δικτύων, που αυξάνουν συνεχώς την συγκέντρωση των κλάδων τους δημιουργώντας ανεξέλεγκτη δεσπόζουσα θέση, απαιτείται να ληφθούν μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο μακροοικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής. H ΕΕ πρέπει να βγει από τον "λήθαργο" της νομισματικής σταθερότητας, η οποία αφενός μειώνει την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας και επιβαρύνει το εισόδημα των νοικοκυριών με την αύξηση του πληθωρισμού και αφετέρου, με την ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου, οδηγεί σε μία συνεχή αύξηση των τιμών πετρελαίου.

H ΕΕ δεν μπορεί να παρακολουθεί την σημερινή διεθνή κρίση, διατροφική, ενεργειακή, οικονομική, χρηματοπιστωτική, με την αντίληψη ότι "όλα τα ζητήματα θα λυθούν σε επίπεδο αγοράς". Απαιτούνται άμεσες δημόσιες παρεμβάσεις, ευρωπαϊκές και εθνικές, αλλά και μακρόπνοες πολιτικές όπως μία πολιτική διαχείρισης και πρόληψης κρίσεων.

Πέρα από την ανάγκη ανάληψης ευρωπαϊκής πολιτικής δυστυχώς η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί βουβή την "αριθμολογία" των 51 ελεγκτικών μέτρων που προτείνονται και παραμένει άφωνη με την αλματώδη αύξηση των τιμών των πρώτων υλών και των τροφίμων. Αυτό που καταλαβαίνει είναι ότι οι αρμόδιες εθνικές αρχές δεν μπορούν να κάνουν ούτε τις αυτονόητες συμφωνίες ούτε τους απαραίτητους ελέγχους, που έπρεπε ήδη να έχουν γίνει βάσει των κοινοτικών υποχρεώσεων."

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία