BACK TO
TOP
Πολιτικές

Σε συσκέψεις για τα δάση και τη βιοποικιλότητα ο Κιλτίδης

Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα για την αντιμετώπιση της βαμβακίασης (Marchelina Hellenica), την εν γένει προστασία των δασικών οικοσυστημάτων, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την αισθητική τους λειτουργία, υπό την προεδρία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνου Κιλτίδη και με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος, της Γενικής Διεύθυνσης Ζωικής Παραγωγής, του Τμήματος Μελισσοκομίας του Υπουργείου, επιστημονικών φορέων του ΕΘΙΑΓΕ, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του ΤΕΙ Καβάλας, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Μελιού και άλλων προϊόντων κυψέλης και του Κέντρου Μελισσοκομίας Στερεάς Ελλάδας εξήχθησαν ουσιαστικά συμπεράσματα τα οποία συνοψίζονται στις ακόλουθες αποφάσεις:

Επιδοτήσεις 2,6 εκατ. ευρώ σε δασικά φυτώρια

2
0

- Στην έκδοση απόφασης απαγόρευσης της τεχνητής διάδοσης εντόμων στα δασικά οικοσυστήματα, στα άλση και πάρκα. Κατ’ εξαίρεση θα επιτρέπεται ύστερα από τεκμηριωμένη μελέτη και έγκριση του Υπουργού.
- Στη σύνταξη μελέτης από ερευνητική ομάδα εργασίας για την αντιμετώπιση της ξήρανσης των πεύκων στο νομό Αττικής αλλά και σε αστικά, περιαστικά άλση και υποβαθμισμένα δάση της χώρας.
- Σε αστικά άλση, πάρκα, αρχαιολογικούς χώρους, δάση αναψυχής και ενόψει της έκδοσης απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας (ΣτΕ) σχετικά με τη χρήση ή μη φυτοφαρμάκων για την αντιμετώπιση της βαμβακίασης, θα διερευνηθεί κάθε παράμετρος επιστημονική και υπηρεσιακή που θα συμβάλλει στην ορθότερη επίλυση του προβλήματος με μηχανικές, βιολογικές και φαρμακευτικές μεθόδους.


Ομιλία στο Κιλκίς
Στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι το ερχόμενο Σάββατο 21 Ιουνίου και ώρα 19.00 ο Υφυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Ποια Δασική Πολιτική και Γιατί» στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Γουμένισσας του Νομού Κιλκίς.
Η ομιλία του Υφυπουργού γίνεται στο πλαίσιο παρουσίασης του προγράμματος «Έμφαση στα Δάση E.L. 2005 - 2006» που υλοποιείται από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία