BACK TO
TOP
Πολιτικές

Ένταση για τη φορολόγηση των εγκαταστάσεων των κτηνοτρόφων

Εκτός από τις διαμαρτυρίες των συνεταιριστών για την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να φορολογήσει την ακίνητη περιουσία των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων Συνεταιριστικών Οργανώσεων των αγροτών της Κρήτης, έντονες είναι και οι αντιδράσεις των κτηνοτρόφων του Νομού Ηρακλείου αφού η συγκεκριμένη απόφαση αφορά και στη φορολόγηση των εγκαταστάσεων των κτηνοτρόφων με μία τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο, η οποία επιφέρει ένα ακόμη καίριο πλήγμα στον κτηνοτροφικό κλάδο, ο οποίος, όπως επανειλημμένα έχω υπογραμμίσει, αντιμετωπίζει σοβαρή κρίση. Αυτά αναφέρει σε ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής Ηρακλείου Κρήτης, Μανόλης Σοφ. Στρατάκης.

Απλουστεύει τη νομοθεσία για τις ζωοτροφές η Κομισιόν

0
0

Στην απάντηση της ερώτησης του βουλευτή, το Υπουργείο Οικονομικών κάνει λόγο για αναγκαία επιβολή του εν λόγω τέλους, στα πλαίσια της φορολογικής μεταρρύθμισης, «η οποία έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός απλούστερου, δικαιότερου, αποτελεσματικότερου και πιο διαφανούς φορολογικού συστήματος, το οποίο λαμβάνει υπόψη σημαντικά κοινωνικά κριτήρια –μέσω της χορήγησης των απαλλαγών- και παράλληλα τη φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων για το λόγο αυτό προβλέπονται ιδιαίτερα χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές και ευρεία φορολογική βάση», σκεπτικό που ωστόσο δεν ανταποκρίνεται στα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας.

Επειδή αναγκαία θεωρείται και η λήψη περαιτέρω μέτρων για την ενίσχυση των αγροτών, όπως η μείωση του ΦΠΑ των γεωργικών εφοδίων.

Επειδή τόσο οι κτηνοτρόφοι όσο και οι γεωργοί είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν και να μην αποδεχτούν αυτή την απόφαση που αποτελεί δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση και υποσκάπτει την γεωργία και την κτηνοτροφία, ερωτώνται λοιπόν οι κ.κ. υπουργοί αν προτίθενται να μην προβούν στη φορολόγηση των εγκαταστάσεων των κτηνοτρόφων του Νομού Ηρακλείου και της Κρήτης γενικά, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω οικονομικά, τη στιγμή που πολλοί εξ αυτών αδυνατούν να καλύψουν τα πάγια έξοδά τους, επιφέροντας ένα ακόμη καίριο πλήγμα στον πολύπαθο κλάδο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία