BACK TO
TOP
Πολιτικές

Στη Βουλή το θέμα των αγροφυλάκων

Σαφείς αιχμές για αδυναμία της Αγροφυλακής να επιλύσει τα προβλήματα της υπαίθρου, αφήνει μέσα από σχετική ερώτηση που απευθύνει στους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. κ. Π. Παυλόπουλο και Αλ. Κοντό, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για το Νομό Ηρακλείου κ. Μαν. Στρατάκης.

Τα SOS των αγροφυλάκων

0
0
Σύμφωνα με την ερώτηση του βουλευτή, τραγελαφική είναι η εικόνα του σώματος της Αγροφυλακής, η οποία, ένα χρόνο μετά την ίδρυσή της, αδυνατεί να λειτουργήσει ικανοποιητικά όπως παρουσιάζεται σε δημοσίευμα του αθηναϊκού Τύπου. Η υπηρεσία δεν διαθέτει ακόμη κτίρια, αυτοκίνητα, αλλά και ούτε τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές, προκειμένου οι αγροφύλακες να μπορούν να εκτελέσουν επαρκώς τα καθήκοντά τους.
«Με τα προβλήματα που επισημαίνονται αλλά και την αναποτελεσματικότητα που παρατηρείται, έχει πλέον αποδειχθεί στην πράξη ότι κανέναν στόχο, πλην του κομματισμού της Ν.Δ., δεν εξυπηρέτησε η εκ νέου ίδρυση της Αγροφυλακής. Ούτε ένα από τα υπάρχοντα προβλήματα δεν λύθηκε, αλλά αντίθετα τα κρούσματα παραβατικότητας και αλλοιώσεων του φυσικού περιβάλλοντος έχουν πολλαπλασιαστεί. Μετά απ’ όλα αυτά, δικαιώνεται η άποψη ότι οι αρμοδιότητες αυτές έπρεπε να αποδοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία θα μπορούσε με λιγότερο κόστος να παρέμβει πιο αποτελεσματικά, προς όφελος του αγροτικού τομέα και του περιβάλλοντος.
ΕΡΩΤΩΝΤΑ
Οι κ.κ.  Υπουργοί
Εάν προτίθενται να αναθεωρήσουν την άποψή τους μετά τη μονιμοποίηση των προσληφθέντων ρουσφετολογικά, εφόσον ήδη δεν συνταξιοδοτήθηκαν, και σε αντίθετη περίπτωση σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για να λυθούν τα προβλήματα της υπαίθρου που έχουν πολλαπλασιαστεί, αλλά και όσα δημιουργήθηκαν στους ίδιους τους αγροφύλακες» καταλήγει ο κ. Στρατάκης.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία