BACK TO
TOP
Πολιτικές

Αντιδράσεις για τις επιπτώσεις των μέτρων στα οπωροκηπευτικά

Τη λήψη πρωτοβουλιών προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργούνται από τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν σχετικά με την εμπορία των οπωροκηπευτικών και του κρέατος, ζητά με ερώτηση που απευθύνει στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλ. Κοντό, ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Μαν. Στρατάκης.

Στρατάκης: Πάταξη των παράνομων ελληνοποιήσεων

0
0

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της ερώτησης του βουλευτή, έντονες αντιδράσεις προκαλούν τα μέτρα για τις αγορές των οπωρολαχανικών και κρεάτων με αποτέλεσμα οι εκπρόσωποι των παραγωγών και των εμπόρων να ζητούν να ληφθούν άμεσα λύσεις από το Υπουργείο.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς, η αγορανομική διάταξη που θα ισχύει υποχρεώνει, στις περιπτώσεις που ο χονδρέμπορος ή ο συνεταιρισμός αναλαμβάνει να πουλήσει για λογαριασμό του αγρότη τα προϊόντα του, την αναγραφή στο δελτίο αποστολής της τιμής πώλησή του.

Όπως υποστηρίζουν τόσο οι αγρότες όσο και οι χονδρέμποροι, πρόκειται για μέτρο που δεν μπορεί να εφαρμοστεί καθώς δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς εκ των προτέρων τις συνθήκες που θα έχουν διαμορφωθεί κατά τη στιγμή της πώλησης, αφού για παράδειγμα είναι πιθανόν να μην επιτευχθεί η τιμή λόγω αυξημένης προσφοράς κι έτσι θα πρέπει να διατεθεί χαμηλότερα ή να υπάρχει μικρή προσφορά και έτσι να πρέπει να πουληθεί σε υψηλότερη από την αναγραφόμενη τιμή.

«Όσον αφορά στο μέτρο σχετικά με την υποχρεωτική έκδοση δίγραμμων επιταγών κατά τις συναλλαγές μεταξύ αγροτών και χονδρεμπόρων για ποσότητες αξίας άνω των 1.000 ευρώ, το πρόβλημα που δημιουργείται είναι ότι οι αγρότες δεν μπορούν να μεταβιβάσουν τις επιταγές αυτές προκειμένου να πληρώσουν άλλες υποχρεώσεις τους, όπως γεωργικά εφόδια, γεωπόνους κ.λ.π.

Επειδή οι παραγωγοί του Νομού Ηρακλείου ανησυχούν αφού τα δύο αυτά μέτρα όχι μόνο δεν λύνουν τα προβλήματα αλλά αντιθέτως δημιουργούν μεγαλύτερα,    

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:

Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να λάβει προκείμενου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργούνται από τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν σχετικά με την εμπορία των οπωροκηπευτικών και του κρέατος» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ερώτηση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία