BACK TO
TOP
Πολιτικές

Από την επόμενη εβδομάδα η λύση για την ΕΝΚΛΩ

Για την ερχόμενη εβδομάδα μετατίθενται τελικά οι κρίσιμες εξελίξεις όσον αφορά στη χρηματοδότηση της Ενωμένης Κλωστουφαντουργίας του ομίλου Λαναρά.

Κρίσιμο 2008 βλέπει ο Αλογοσκούφης

0
0

Στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη με τους  εκπροσώπους των πιστωτριών τραπεζών, εκπροσώπους των εργαζομένων και τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλο αποφασίστηκε το ποσό των 30 εκατ. ευρώ για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας να εκταμιευθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Ωστόσο για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να εξευρεθεί η νομική συνταγή ώστε η χρηματοδότηση και ο τρόπος με τον οποίο αυτή θα πραγματοποιηθεί να μην αντιβαίνουν στο κοινοτικό δίκαιο, κάτι που θα σημαίνει ότι θα έχουν την τύχη του προηγούμενου σχεδίου που, υπενθυμίζεται,  ανετράπη ύστερα από τη γνωμοδότηση της Κομισιόν ότι το ελληνικό δημόσιο δεν μπορεί να είναι ο εγγυητής του δανεισμού.

Για το σκοπό αυτό, όπως ανακοινώθηκε, την ερχόμενη Τρίτη θα υπάρξει και  

νέα συνάντηση μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η νομική φόρμουλα και να εκταμιευτεί το ποσό. 

Σημειώνεται ότι έως τώρα για τη στήριξη της εταιρείας είχαν εκταμιευτεί πέντε εκατομμύρια ευρώ βάσει του προηγούμενου σχεδίου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία