BACK TO
TOP
Πολιτικές

Δριμεία επίθεση κατά κυβέρνησης από Κεγκέρογλου

Για καταλήστευση του δημόσιου πλούτου από την κυβέρνηση Καραμανλή, και αποτυχία της οικονομικής πολιτικής που οδηγούν στην μεγάλη αφαίμαξη του εισοδήματος των αγροτών και εργαζομένων μίλησε στη Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, εξαπολύοντας μία ακόμα δριμεία πρακτική στην κυβέρνηση.

Άμεσες αποζημιώσεις παγετού ζητά ο Κεγκέρογλου

0
0

«Η καταλήστευση του δημόσιου πλούτου από τους ημετέρους της Κυβέρνησης Καραμανλή, το γκρέμισμα του κοινωνικού κράτους, η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής και η εξυπηρέτηση που παρέχει η Κυβέρνηση στα ισχυρά συμφέροντα οδηγούν στην μεγάλη αφαίμαξη του εισοδήματος των εργαζομένων, των αγροτών και των μικρομεσαίων.

Διευθετήσεις και μειώσεις φόρων για το κεφάλαιο, νέοι φόροι για τους πολίτες και επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού από την αύξηση του κόστους παραγωγής είναι επιλογές της Κυβέρνησης ανεξάρτητα από τα συμβαίνοντα στον κόσμο.

Όμως και για τη διεθνή οικονομική συγκυρία την ώρα που όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αναζητούν μέτρα για την ενίσχυση των ασθενέστερων, ο πρωθυπουργός επιμένει στην πολιτική του στραγγαλισμού των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων, στην πολιτική του στραγγαλισμού των ελεύθερων επαγγελματιών οδηγώντας σε περαιτέρω μείωση της οικονομικής δραστηριότητας.

Ο κ. Καραμανλής στην τελευταία του “παράσταση” ήταν ξεκάθαρος. Ακόμα κι αν αλλάξει τα μεγέθη του πλασματικού και ανεφάρμοστου προϋπολογισμού του, το μόνο που δεν πρόκειται να αλλάξει είναι τον λογαριασμό της αποτυχίας του. Τα 7,5 δις επιπλέον φόρους που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες.

Όμως οι πολίτες έχουν μέτρο σύγκρισης, τις καθαρές, άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις που προτείνει το ΠΑΣΟΚ:

- Για ένα νέο φορολογικό σύστημα που αποκαθιστά την φορολογική δικαιοσύνη, με επαναφορά του αφορολόγητου ορίου σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, με τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας και με φορολόγηση του πλούτου εκεί που πραγματικά υπάρχει: Τις υπεράκτιες εταιρίες, τα μερίσματα στα υψηλά εισοδήματα, τα κέρδη από χρηματιστηριακές συναλλαγές, τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, ακόμη και την εκκλησιαστική περιουσία που αξιοποιείται οικονομικά με παράλληλη κατάργηση του νέου φόρου της ΝΔ για την μικρομεσαία ιδιοκτησία

- Για χορήγηση έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύης.

- Για αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες στο 11%

- Για επίδομα θέρμανσης σε όλους όσους το έχουν ανάγκη.

- Για αποφασιστικό χτύπημα εναντίον της ακρίβειας με μείωση εδώ και τώρα των τιμολογίων των δημοσίων επιχειρήσεων και εφαρμογή της νομοθεσίας εναντίον των ολιγοπωλίων και μονοπωλίων στην αγορά.

- Για ένα αποτελεσματικό πλέγμα προστασίας των δανειοληπτών και την ανακούφιση των νοικοκυριών από την υπερχρέωση.

Το ΠΑΣΟΚ είναι μαζί με τους εργαζόμενους, τους νέους, τους επιστήμονες, τους αγρότες και τους μικρομεσαίους στον αγώνα για μια άλλη πορεία της χώρας για μια δίκαιη κοινωνία που προϋποθέτει την ανατροπή της πιο επιζήμιας και αντιλαϊκής Κυβέρνησης που είχε ποτέ ο τόπος.»

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία