BACK TO
TOP
Πολιτικές

Μέτρα στήριξης για τους οικονομικά ασθενέστερους

Τρόπους και μέτρα θωράκισης της «πραγματικής οικονομίας» εξέτασε η Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό, το πρωί της Τετάρτης 29 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο τη διεθνή οικονομική κρίση.

Μετοχές και επαγγελματίες πληρώνουν τη νύφη

1
0

Τα μέτρα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή στη Βουλή από τον Κ. Καραμανλή στη διάρκεια της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Η αύξηση του επιδόματος ανεργίας, η επιμήκυνση του χρόνου χορήγησης του επιδόματος, η επέκταση του θεσμού των προσλήψεων νέων για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας είναι κάποια από τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες.

Παράλληλα, θα προχωρήσει η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης στους οικονομικά ασθενέστερους, ενώ εξετάζονται τρόποι ενίσχυσης εργαζομένων σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, ενημέρωσε για τα τελευταία γεγονότα και στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι ''έχουμε μία από τις πιο σοβαρές οικονομικές κρίσεις, η οποία επηρεάζει την Ευρώπη και τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου'', σημειώνοντας ότι οι επιπτώσεις στην Ελλάδα είναι μικρότερες απ' αλλού, αλλά όπως τόνισε ο υπουργός, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση.

Ο κ. Αλογοσκούφης, πρόσθεσε, ότι η κυβέρνηση έχει ήδη καταθέσει στη Βουλή σχέδιο για την αύξηση της ρευστότητας στην οικονομία, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα ούτε για τις επενδύσεις, ούτε για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ούτε για τους καταναλωτές. "Έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο χρηματοπιστωτικό τομέα και αυτό το σχέδιο θα βοηθήσει την οικονομία να αναπτύσσεται και τον επόμενο χρόνο. Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη ήδη υπάρχουν σημάδια ύφεσης, που επηρεάζουν πάρα πολλές χώρες και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για να δείξουμε ευελιξία και σοβαρότητα στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων", υπογράμμισε ο κ. Αλογοσκούφης.

Ο υπουργός Οικονομίας, πρόσθεσε, ότι δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και για την ενίσχυση της ανάπτυξης της οικονομίας και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων όσων θίγονται περισσότερο από την κρίση, στα πλαίσια όμως των δημοσιονομικών δυνατοτήτων.

Ήδη, ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, έχουμε δώσει δείγματα γραφής, ενώ ταυτόχρονα επιτέθηκε σε όσους καταθέτουν προτάσεις, οι οποίες, όπως είπε, δεν είναι σοβαρές.

Ο κ. Αλογοσκούφης είπε χαρακτηριστικά "ακούγονται προτάσεις οι οποίες αν επρόκειτο να εφαρμοστούν, όχι μόνο δεν θα έλυναν προβλήματα αλλά θα δημιουργούσαν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα για τους Ελληνες πολίτες".

Αυτές οι προτάσεις, πρόσθεσε, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία