BACK TO
TOP
Πολιτικές

Να τρέξει άμεσα η επιστροφή αγροτικού πετρελαίου

Αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες, ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 5 βουλευτές της ΝΔ.

Το εισιτήριο της επιστροφής περιμένει το πετρέλαιο

3
2

Οι βουλευτές θεωρούν ότι η μείωση που θα επέλθει με την πλήρη εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης δεν είναι ικανή να στηρίξει τον Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφο. Ζήτησαν επίσης επίσπευση των πληρωμών για την επιστροφή του φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.
Οι «γαλάζιοι» βουλευτές Δάνης Τζαμτζής (Πέλλας), Ανδρέας Κουτσούμπας (Βοιωτίας), Γιώργος Κωνσταντόπουλος (Πιερίας), Γιάννης Λαμπρόπουλος (Μεσσηνίας) και Δημήτρης Κυριαζίδης (Δράμας) επιμένουν ότι με τις εξαγγελίες του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη για εξίσωση του φόρου, η τιμή του πετρελαίου κίνησης θα μειωθεί απειροελάχιστα και από 1,46 – 1,50 ευρώ το λίτρο που είναι σήμερα θα υποχωρήσει στο 1,36 -1,40 ευρώ.
Όπως τονίζουν οι πέντε βουλευτές της ΝΔ, «εάν πραγματικά θέλουμε να επανεκκινήσει ο αγροτικός τομέας και να παράξει ανταγωνιστικά ποιοτικά προϊόντα που θα εξαχθούν και θα φέρουν συνάλλαγμα στην Ελλάδα, πρέπει να ισχύσει ό,τι και στη ναυτιλία, όπου τα πλοία παίρνουν αφορολόγητο πετρέλαιο».
Επίσης, οι ερωτώντες βουλευτές εισηγούνται για την αντιμετώπιση του προβλήματος της φοροδιαφυγής στο πετρέλαιο την τοποθέτηση GPS σε όλα τα βυτιοφόρα, ώστε να καταγράφονται μέσω δορυφόρου όλα τα δρομολόγιά τους.

Πηγή: Αδέσμευτος

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

14-09-2012 10:00lousi

ΥΠΟΜΟΝΗ...στο 6,66 θα σταματησει.

Απάντηση

21-07-2012 01:21Δ. Οικονομου

1.36 φετος 1.56 του χρονου.και 1.66 του παραχρονου,μην τρελαινομαστε στην Ελλαδα ζουμε.Κατα τα αλλα θα σωθουν οι αγροτες απο την εξισωση.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία