BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Αρχές Οκτώβρη εξόφληση της εξισωτικής

Για το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου μεταθέτει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την εξόφληση της εξισωτικής αποζημίωσης προς τους γεωργοκτηνοτρόφους-κατοίκους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

Αρχές Οκτώβρη εξόφληση της εξισωτικής

3
0

Αυτό δήλωσε ο υπουργός, Αθανάσιος Τσαυτάρης, στη συνέντευξη τύπου της 5ης Σεπτεμβρίου, ενώ δήλωσε ότι ευελπιστεί μέσα στον Σεπτέμβριο να εξοφληθεί η επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου των αγροτών (80 εκατ. ευρώ).

Θυμίζουμε ότι η προκαταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2012 είχε δοθεί τον Ιούλιο του 2013 (82 εκατ. ευρώ), σημαντικά μειωμένη σε σχέση με την περυσινή προκαταβολή (125 εκατ. ευρώ).


Φέτος έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσοι και ποιοι θα πληρωθούν την εξόφληση:

• Θα πληρωθούν όσοι εξαιρέθηκαν από την α΄ δόση ή εξαιρέθηκαν για πάντα, επειδή δεν έφταναν οι βοσκότοποι;

• Θα γίνουν κι άλλες εξαιρέσεις κατοίκων ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, που αποδείχτηκε ότι μετά τους ελέγχους και την προσκόμιση των δικαιολογητικών δεν είχαν αρκετά επιλέξιμα στρέμματα;

Ο υπουργός δεν αποσαφήνισε πόσο θα είναι το τελικό ποσό της πληρωμής, αλλά για να φτάσει στο περσινό νούμερο, χρειάζονται άλλα 68 εκατ. ευρώ.

Επιστροφή ΦΠΑ

Σε περίπου 200.000 αγρότες έχει επιστραφεί μέχρι τώρα ο ΦΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης. Όπως είπε και την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η επιστροφή στο 95% των δικαιούχων. Αυτό σημαίνει ότι θα μείνουν πίσω μόνο όσοι έχουν σοβαρά προβλήματα με τον έλεγχο των τιμολογίων.

Εξήγησε μάλιστα, ότι δεν είναι δουλειά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να δίνει πίσω το ΦΠΑ, όπως νομίζουν πολλοί αγρότες, αλλά είναι δουλειά των εφοριών και, κατά τόπους, οι εφορίες είχαν προβλήματα προσωπικού και φόρτου εργασίας, λόγω των αλλαγών στον τρόπο φορολόγησης όλων των εισοδημάτων.

Βρείτε εδώ το επίσημο έγγραφο με τις Πληρωμές ρευστότητα στην Κτηνοτροφία_Ιούλιος 2012_Αύγουστος 2013.pdf


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία