BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Αναδρομική εφαρμογή του νέου πακέτου στα οπωροκηπευτικά ζητούν Copa Cogeca

Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζουν την καθυστέρηση στην εφαρμογή των νέων μέτρων στήριξης ύψους 165 εκατ. ευρώ για τους παραγωγούς φρούτων και λαχανικών της Ευρώπης που επλήγησαν από το ρωσικό απαγορευτικό οι κεντρικές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa και Cogeca και ζητούν την αναδρομική εφαρμογή τους.

Όχι στον παραγωγό το κόστος ευζωίας των ζώων

0
0

Μιλούν για ένα καλό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και ταυτόχρονα ζητούν μεταξύ άλλων ισχυρότερη δράση για όλα τα οπωροκηπευτικά προκειμένου να μην καταρρεύσει συνολικά η αγορά τους τον Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας των Copa-Cogeca Pekka Pesonen, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η Επιτροπή ανακοίνωσε μια νέα πιο στοχευμένη δέσμη μέτρων που θα βοηθήσει να μειωθεί η πίεση στην αγορά. Ο τομέας έχει πληγεί σοβαρά, δεδομένου ότι το 29% των εξαγωγών φρούτων και λαχανικών της ΕΕ συνήθως αποστέλλεται προς τη Ρωσία. Αλλά είμαστε απογοητευμένοι που της χρειάστηκε τόσος καιρός για να εισαγάγει το νέο πακέτο μέτρων. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι τιμές έχουν μειωθεί περαιτέρω και αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Τώρα θα είναι πολύ αργά για ορισμένους παραγωγούς. Ως εκ τούτου, καλούμε την Επιτροπή να εφαρμόσει τα μέτρα αυτά αναδρομικά. Επίσης πρέπει να ανοίξει το άρθρο 222 για να βοηθήσει τις οργανώσεις παραγωγών. Χρειαζόμαστε επίσης υποστήριξη από την Επιτροπή για να βρεθούν νέες διέξοδοι στην αγορά, να ενισχυθεί η προώθηση των εξαγωγών και να εξαλειφθούν τα περιττά εμπόδια στα εμπόριο. Γεγονός που είναι ζωτικής σημασίας».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία