BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Περισσότερες από 385 οι αναγγελίες ζημιών στα εσπεριδοειδή Άρτας

Τις 385 άγγιξαν οι αναγγελίες ζημιών στο δήμο Αρταίων σήμερα, Τρίτη 13 Ιανουαρίου ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες εκπροσώπων του ΕΛΓΑ Άρτας στo Agronews εάν συνεχιστεί και αύριο η κατάθεση των αναγγελιών με αυτό το ρυθμό, δεν είναι απίθανο να διπλασιαστούν.

Πώς να αντιμετωπίσετε τον κόκκινο και τον κίτρινο τεράνυχο

2
0

Από την πρώτη κιόλας μέρα, σήμερα Τρίτη 13 Ιανουαρίου, άγγιξαν τις 385 οι αναγγελίες για τις ζημιές στα εσπεριδοειδή της Άρτας. Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις εκπροσώπων του ΕΛΓΑ, εάν συνεχιστεί και αύριο με τον ίδιο ρυθμό η κατάθεση αναγγελιών, δεν αποκλείεται να διπλασιαστούν.

Οι θερμοκρασίες στην περιοχή συνεχίζουν να πλήτουν τα εσπεριδοειδή παρόλο που τα τελευταία 24ωρα δεν έχουν πέσει κάτω από τους 1-2°C τις ώρες της ημέρας. «Ο ευαίσθητος καρπός των εσπεριδοειδών που δεν είχε καταστραφεί με τον παγετό των προηγούμενων ημέρων, ακόμα και με τις σημερινές θερμοκρασίες σιγά σιγά θα παγώσει εντελώς», δήλωσε σχετικά εκρπόσωπος του ΕΛΓΑ και συμπλήρωσε ότι «Γενικότερα σε επίπεδο Νομού οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες και ιδιαίτερες απώλειες θα έχουν οι Δήμοι Νικολάου Σκουφά αλλά και Κομποτίου, αν κρίνουμε από τον αριθμό των, εως τώρα, αναγγελιών ζημιάς».

Τέλος, η εκπρόσωπος του ΕΛΓΑ Άρτας δήλωσε ότι προσωπική της εκτίμηση είναι ότι στο 15ήμερο πειρθώριο που δίνεται για τις αναγγελίες ζημιών, μόνο στη δημοτική κοινότητα Φιλοθέης της Άρτας οι αναγγελίες ενδέχεται να ξεπεράσουν τις 1000.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία