BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Έκτακτη ενίσχυση 2,3 εκατ. ευρώ σε βοοτρόφους

Έκτακτη ενίσχυση, προϋπολογισμού περίπου 2,3 εκατ. ευρώ, σε βοοτρόφους της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και της Λήμνου, με την προϋπόθεση ότι έχουν υποβάλλει εμπρόθεσμα το ΟΣΔΕ του 2015 και εκτρέφουν τουλάχιστον 6 επιλέξιμα θηλυκά βοοειδή οποιασδήποτε παραγωγικής κατεύθυνσης στην εκμετάλλευσή τους ορίζεται με σχετική υπουργική Απόφαση.

Έκτακτη ενίσχυση 2,3 εκατ. ευρώ σε βοοτρόφους

2
1

Πρόκειται για έκτακτη ενίσχυση στους κτηνοτρόφους, στο πλαίσιο της κατ εξουσιοδότηση πράξης Καν. (ΕΕ) 2015/1853 της Επιτροπής, συνολικού προϋπολογισμού 2.258.253 ευρώ. 

Πιο συγκεκριμένα, τη σχετική Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Λεπτομέρειες εφαρμογής του κατ’ εξουσιοδότηση Καν. (ΕΕ) 2015/1853 της Επιτροπής για τη χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης σε κτηνοτρόφους» υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης,

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «με την εν λόγω απόφαση θεσπίζονται οι λεπτομέρειες χορήγησης της έκτακτης ενίσχυσης βάσει του κατ’ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ) 2015/1853 της Επιτροπής συνολικού προϋπολογισμού 2.258.253 ευρώ.  Η ενίσχυση αυτή χορηγείται ως μέτρο στήριξης των γεωργικών αγορών.

Δικαιούχοι της έκτακτης ενίσχυσης είναι όσοι πληρούν τους κάτωθι όρους επιλεξιμότητας:

-Είναι κάτοχοι βοοτροφικών εκμεταλλεύσεων όλων των παραγωγικών κατευθύνσεων με έδρα εντός των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης καθώς και της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου.

-Έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2015.

-Εκτρέφουν στην εκμετάλλευσή τους τουλάχιστον 6 επιλέξιμα θηλυκά βοοειδή οποιασδήποτε παραγωγικής κατεύθυνσης.

Διατήρησαν την εκμετάλλευσή τους ενεργή έως και τις 31/12/2015. Αυτό διαπιστώνεται από τα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κτηνιατρικής (Ο.Π.Σ.Κ.)». 

Βρείτε εδώ το σχετικό Κατ'εξουσιοδότηση κανονισμό για έκατκτη ενίσχυση στην κτηνοτροφία.pdf

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, ισχύουν τα εξής:

Άρθρο 1

Πεδίο Εφαρμογής

1. Με την παρούσα απόφαση θεσπίζονται οι λεπτομέρειες χορήγησης της έκτακτης ενίσχυσης βάσει του κατ’ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ) 2015/1853 της Επιτροπής συνολικού προϋπολογισμού 2.258.253 €.

2. Η ενίσχυση που προβλέπεται στην παρούσα χορηγείται ως μέτρο στήριξης των γεωργικών αγορών σύμφωνα με το άρθρο 4, παράγραφος 1, στοιχείο α) του Καν (ΕΕ) 1306/2013.

 

Άρθρο 2

Δικαιούχοι − Όροι Επιλεξιμότητας

1. Δικαιούχοι της έκτακτης ενίσχυσης είναι όσοι πληρούν τους κάτωθι όρους επιλεξιμότητας:

1.1. Είναι κάτοχοι βοοτροφικων εκμεταλλεύσεων όλων των παραγωγικών κατευθύνσεων με έδρα εντός των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας − Θράκης καθώς και της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου.

1.2. Έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2015.

1.3. Εκτρέφουν στην εκμετάλλευση τους τουλάχιστον 6 επιλέξιμα θηλυκά βοοειδή οποιασδήποτε παραγωγικής κατεύθυνσης.

1.4. Διατήρησαν την εκμετάλλευση τους ενεργή έως και τις 31/12/2015. Αυτό διαπιστώνεται από τα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κτηνιατρικής (Ο.Π.Σ.Κ.).

 

Άρθρο 4

Προσδιορισμός επιλέξιμων προς πληρωμή ζώων

1. Ως επιλέξιμα θεωρούνται τα βοοειδή που έχουν σημανθεί και καταγραφεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις για την αναγνώριση και την καταγραφή των ζώων, όπως προβλέπονται στον Καν. (ΕΚ) 1760/2000 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, στον Καν (ΕΕ) 911/2004 της Επιτροπής και στην εθνική νομοθεσία και τα οποία δηλώνονται στην ενιαία αίτηση ενίσχυσης έτους 2015.

2. Ο συνολικός αριθμός προσδιορισθέντων για πληρωμή βοοειδών της εκμετάλλευσης του δικαιούχου, προκύπτει λαμβάνοντας υπόψη τα επιλέξιμα δηλωθέντα βοοειδή στην ενιαία αίτηση ενίσχυσης 2015 άνω των 24 μηνών και τα ευρεθέντα επιλέξιμα βοοειδή κατά τους διοικητικούς και επιτόπιους ελέγχους όπως ορίζονται στο άρθρο 3.

 

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη σχετική απόφαση με τις Λεπτομέρειες εφαρμογής της απόφασης για χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης σε κτηνοτρόφους.pdf


Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

15-03-2016 22:35Φάρμα Δημητριάδη

Και γιατί μόνο Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη; Η Δυτική Μακεδονία δεν έχει βοοτροφικές εκμεταλεύσεις;; Είναι και συγκριτικά πιο φτωχή περιφέρεια. Τι είναι αυτό πάλι;;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία