BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Εντολή για καταγραφή ζημιών από χαλάζι στην Αργολίδα

Εντολή Αποστόλου και ΕΛΓΑ για άμεσες εκτιμήσεις από τους γεωπόνους στις ζημιές από χαλάζι.

2
0

Εντολή για ταχεία καταγραφή των ζημιών από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ έδωσε ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, κατά την επίσκεψή του στην Αργολίδα, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, όπου είχε σύσκεψη με φορείς και εκπροσώπους των αγροτών, παρουσία του προέδρου του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, σχετικά με την αντιμετώπιση των μεγάλων ζημιών που επέφερε το χαλάζι στην περιοχή.

Στόχος, σύμφωνα με τον υπουργό, να πληρωθούν οι δικαιούχοι αγρότες το ταχύτερο δυνατόν, ενώ δήλωσε ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να υποβληθεί φάκελος ΠΣΕΑ για πιθανές ζημιές που δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ.

Όπως σημειώθηκε η χαλαζόπτωση που σάρωσε τον κάμπο προκάλεσε μεγάλη καταστροφή ιδιαίτερα στο βερίκοκο η οποία εκτιμάται ότι αγγίζει το 80%-90% της παραγωγής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, όσον αφορά τα εσπεριδοειδή, είναι ακόμη νωρίς να αποτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές τόνισε ότι συντονίζεται ήδη η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών που προκάλεσε η χαλαζόπτωση με σκοπό την όσο το δυνατόν ταχύτερη εκτίμηση και αποζημίωση των παραγωγών. Ο ίδιος κάλεσε τους παραγωγούς να δηλώσουν εγκαίρως τις ζημιές τους αναφέροντας ότι πρόκειται να πραγματοποιηθούν άμεσα εκτιμήσεις στις καλλιέργειες που βρίσκονται κοντά στο στάδιο της συγκομιδής, καθώς και επισημάνσεις στις υπόλοιπες καλλιέργειες.


Η ανακοίνωση του ΕΛΓΑ

Επίσκεψη στους νομούς Αργολίδας και Αρκαδίας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, μετά την πρόσφατη χαλαζόπτωση της Παρασκευής 16 Ιουνίου, που έπληξε καλλιέργειες της περιοχής.

Το πρωί της Δευτέρας, ο Πρόεδρος μετέβη στο Ναύπλιο όπου συμμετείχε σε σύσκεψη υπό την προεδρεία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου και παρουσία του υφυπουργού Βασίλειου Κόκκαλη και του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπου Κασίμη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος, ο Δήμαρχος Άργους καθώς και εκπρόσωποι των αγροτών, ο κ. Κουρεμπές δήλωσε ότι συντονίζεται ήδη η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών που προκάλεσε η χαλαζόπτωση με σκοπό την όσο το δυνατόν ταχύτερη εκτίμηση και αποζημίωση των παραγωγών. Ειδικότερα, κάλεσε τους παραγωγούς να δηλώσουν εγκαίρως τις ζημιές τους αναφέροντας ότι πρόκειται να πραγματοποιηθούν άμεσα εκτιμήσεις στις καλλιέργειες που βρίσκονται κοντά στο στάδιο της συγκομιδής, καθώς και επισημάνσεις στις υπόλοιπες καλλιέργειες.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ επισκέφτηκε το υποκατάστημα του Οργανισμού στην Τρίπολη, όπου είδε από κοντά τις ζημιές που προξενήθηκαν σε καλλιέργειες της περιοχής και συζήτησε με τα στελέχη του Υποκαταστήματος την πορεία εκτιμήσεων των χαλαζόπληκτων περιοχών και το χρονοδιάγραμμα καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες.



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία