BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Ως τέλος Ιανουαρίου το 70% αποζημίωσης για το ροδάκινο

Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα καταβληθεί το 70% της ζημιάς στους ροδακινοπαραγωγούς είπε ο Αποστόλου.

Ναι μεν, αλλά με το βλέμμα στην κατ' εξαίρεση αποζημίωση στο ροδάκινο

4
4

«Συστάθηκε μια επιτροπή από το ΥΠΑΑΤ και από τον ΕΛΓΑ και αποφάσισαν ότι θα αποζημιωθούν τελικά οι ροδακινοπαραγωγοί  και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα τους καταβάλουν το 70% της ζημιάς και αργότερα το 30%». Αυτό ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή ΕΠΤΑ, «τέλος Ιουλίου του 2017 προέκυψε ένα πρόβλημα ζημιάς στην παραγωγή των ροδάκινων που ήταν μετά την ανθοφορία και άρχιζε η καρπόδεση, αυτό το πρόβλημα έφτασε στον ΕΛΓΑ. Οι επιστήμονες του ΕΛΓΑ είπαν ότι είναι δύσκολο να αποζημιωθούν σε αυτή τη φάση γιατί δεν προβλέπεται από τους ασφαλιστικούς κινδύνους».

Ο σύλλογος ροδακινοπαραγωγών Νάουσας απαντά στον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου «ότι η ανθοφορία των ροδάκινων έχει ολοκληρωθεί στα μέσα του Απριλίου και αρχές Μαΐου αρχίζει η συγκομιδή των πρώιμων. Σε ποια χώρα του κόσμου δεν έχει ολοκληρωθεί η ανθοφορία τον Ιούλιο δεν το γνωρίζουμε. Πώς είναι δυνατόν στα μέσα Ιουλίου να έχουμε την ανθοφορία προς το τέλος της και τον σχηματισμό του καρπίδιου;»

Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

10-02-2018 18:50Γιάννης Νάουσα

Τελικά πέρασε και ο Ιανουάριος θα περάσει και ο Φλεβάρης άι καλό Σεπτέμβρη τσιριζα πρώτη φορά νακροτικα

Απάντηση

17-01-2018 10:40Ponaw

Ο ελγα θα πρεπει να ειναι υπευθηνος και να αποζημιωσει. .και για ποιον λογο να ειναι υποχρεωμενοι οι αγροτες να ασφαλισουν την παραγωγη τους... αν θελει καποιος να μην την ασφαλισει ...χουντα αριστερας

Απάντηση

16-01-2018 18:59ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΑΓΓΕΛΑΚΗΣ.. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ.....

Απάντηση

16-01-2018 13:05ΘΩΜΑΣ

ναι καποια λεπτομερεια δεν υπαρχει κυριοι του agronews? τι πως ποσα??

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία