BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Τον Οκτώβρη επιστροφή εισφορών από την ΕΒΖ στους τευτλοπαραγωγούς

Έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα επιστραφεί στις ζαχαροβιομηχανίες της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης και της ΕΒΖ μέρος των εισφορών που κατέβαλαν για τις υπερβάσεις του τομέα ζάχαρης την περίοδο 2001 – 2006, σύμφωνα με τον Καν. (ΕΚ) 1360/2013 και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για λάθη κατά τον υπολογισμό των ετήσιων εισφορών την εν λόγω περίοδο.

Τον Οκτώβρη επιστροφή εισφορών από την ΕΒΖ στους τευτλοπαραγωγούς

2
0

Έπειτα οι παραγωγοί ζάχαρης δηλαδή η βιομηχανία θα πρέπει να καταβάλλει την αναλογούσα ενίσχυση στους ατομικούς τραπεζικούς λογαριασμούς των τευτλοκαλλιεργητών, εντός δεκαπέντε (15) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της ανωτέρω πίστωσης.

Η επιστροφή των εισφορών καταβάλλεται απευθείας στον ανέκκλητο τραπεζικό λογαριασμό των παραγωγών ζάχαρης, μετά την αναγνώριση και εκκαθάριση της σχετικής δαπάνης από την αρμόδια Διεύθυνση Άμεσων Ενισχύσεων και Αγοράς του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως ορίζεται στην Απόφαση.

Σύμφωνα με την απόφαση ισχύουν τα εξής:

Άρθρο 1

Σκοπός

Με την παρούσα απόφαση καθορίζονται οι διαδικασίες καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την επιστροφή στους δικαιούχους μέρους του ποσού που έχει αποδοθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στα πλαίσια εφαρμογής του Καν. (ΕΚ) 1360/2013 του Συμβουλίου σχετικά «με τον καθορισμό των εισφορών στην παραγωγή στον τομέα της ζάχαρης για τις περιόδους εμπορίας 2001/2002, 2002/2003, 2003/2004, 2004/2005 και 2005/2006, του συντελεστή που απαιτείται για τον υπολογισμό της συμπληρωματικής εισφοράς για τις περιόδους εμπορίας 2001/2002 και 2004/2005 και των ποσών που πρέπει να καταβληθούν από τις βιομηχανίες ζάχαρης στους πωλητές ζαχαροτεύτλων λόγω της διαφοράς μεταξύ του ανώτατου ποσού των εισφορών και του ποσού των εισφορών αυτών που πρέπει να εισπραχθούν για τα έτη εμπορίας 2002/2003, 2003/2004 και 2005/2006».

 

Άρθρο 2

Διαδικασία επιστροφής των εισφορών

α) Παραγωγοί ζάχαρης

Η επιστροφή των εισφορών καταβάλλεται απευθείας στον ανέκκλητο τραπεζικό λογαριασμό των παραγωγών ζάχαρης, μετά την αναγνώριση και εκκαθάριση της σχετικής δαπάνης από την αρμόδια Διεύθυνση Άμεσων Ενισχύσεων και Αγοράς του ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι παραγωγοί ζάχαρης καταβάλλουν την αναλογούσα ενίσχυση στους ατομικούς τραπεζικούς λογαριασμούς των καλλιεργητών/πωλητών ζαχαροτεύτλων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 1 παρ. 3 του ΚΑΝ (ΕΕ) 1360/2013 του Συμβουλίου, εντός δεκαπέντε (15) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της ανωτέρω πίστωσης.

β) Παραγωγοί ισογλυκόζης

Η επιστροφή των εισφορών καταβάλλεται απ’ ευθείας στον ανέκκλητο τραπεζικό λογαριασμό των παραγωγών ισογλυκόζης, μετά την αναγνώριση και εκκαθάριση της σχετικής δαπάνης από την αρμόδια Διεύθυνση Άμεσων Ενισχύσεων και Αγοράς του ΟΠΕΚΕΠΕ.

 

Άρθρο 3

Τρόπος πληρωμής – δικαιολογητικά

α) Παραγωγοί ζάχαρης

1. Για τη χορήγηση της ενίσχυσης οι παραγωγοί ζάχαρης υποβάλλουν στη Διεύθυνση Άμεσων Ενισχύσεων και Αγοράς του ΟΠΕΚΕΠΕ (Τμήμα Λειτουργίας Αγοράς και Εφαρμογής Παρεμβάσεων) τα κάτωθι δικαιολογητικά:

α) Αίτηση χορήγησης ενίσχυσης

β) Κατάσταση πληρωμής πλήρως συμπληρωμένη

γ) Αντίγραφα έντυπα απόδοσης των ποσών εισφοράς προς την εφορία ανά έτος.

2. Το ποσό της ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ καταβάλλεται το αργότερο την 30ή Σεπτεμβρίου 2014.

3. Οι παραγωγοί ζάχαρης, μετά την ολοκλήρωση καταβολής της ενίσχυσης στους ατομικούς Τραπεζικούς λογαριασμούς των καλλιεργητών πωλητών ζαχαροτεύτλων, αποστέλλουν – εντός 15 (δέκα πέντε εργάσιμων ημερών) στο Τμήμα Λειτουργίας Αγοράς και Εφαρμογής Παρεμβάσεων της Διεύθυνσης Άμεσων Ενισχύσεων και Αγοράς του ΟΠΕΚΕΠΕ αναλυτική κατάσταση καλλιεργητών/πωλητών τεύτλων ανά έτος, που παρέδωσαν πρώτη ύλη για την παραγωγή ζάχαρης καθώς και το/τα extrait της/των τράπεζας/ων για τη διενέργεια διοικητικού ελέγχου κανονικότητας πληρωμών.

4. Στις περιπτώσεις που κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο διαπιστώνεται η μη τήρηση της διαδικασίας των προθεσμιών του άρθρου 2α και του άρθρου 3−§3 της παρούσης απόφασης, πλην των περιπτώσεων ανωτέρας βίας, θα αναζητηθεί από τους παραγωγούς ζάχαρης ως αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό το μη εμπρόθεσμα αποδοθέν ποσό στους πωλητές ζαχαροτεύτλων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 28 του ν. 2520/1997, όπως αυτό έχει τροποποιηθεί και ισχύει κάθε φορά.

β) Παραγωγοί ισογλυκόζης

1. Για την χορήγηση της ενίσχυσης οι παραγωγοί ισογλυκόζης υποβάλλουν στην Διεύθυνση Άμεσων Ενισχύσεων και Αγοράς του ΟΠΕΚΕΠΕ (Τμήμα Λειτουργίας Αγοράς και Εφαρμογής Παρεμβάσεων) τα κάτωθι δικαιολογητικά:

α) Αίτηση χορήγησης ενίσχυσης

β) Κατάσταση πληρωμής πλήρως συμπληρωμένη

γ) Αντίγραφα έντυπα απόδοσης των ποσών εισφοράς προς την εφορία ανά έτος.

δ) Φορολογική ενημερότητα

ε) Ασφαλιστική ενημερότητα

2. Το ποσό της ενίσχυσης από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. καταβάλλεται το αργότερο την 30ή Σεπτεμβρίου 2014.

 

Βρείτε εδώ ολόκληρη τη σχετική απόφαση: Επιστροφή εισφορών στην παραγωγή στον τομέα της ζάχαρης.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία