BACK TO
TOP
Πολιτισμός

Παράταση της καραντίνας έως 14 Δεκεμβρίου, ανοίγουν τα καταστήματα Χριστουγεννιάτικων

Νέα παράταση της καραντίνας έως τις 14 Δεκεμβρίου, που κανονικά έληγε την προσεχή Δευτέρα, αποφάσισε το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς οι πολύ υψηλοί των νέων κρουσμάτων δεν επιτρέπουν για την ώρα το αντίθετο.

xristougenna-1200-710x401

6
0

Έτσι, παρατείνονται έως και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου (ώρα 06:00) τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ενώ εξαιρούνται, όπως είπε, τα καταστήματα λιανικής πώλησης εποχικών ειδών, αμιγώς Χριστουγεννιάτικων, τα οποία θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου. Τα συγκεκριμένα είδη θα μπορούν να πωλούνται και από τα σούπερ μάρκετ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε πως παρατηρείται μεν μια σταθεροποίηση ή και μείωση κρουσμάτων, ωστόσο είναι με πιο αργούς ρυθμούς απ' όσο αναμενόταν.

Όπως σημείωσε, σε εθνικό επίπεδο τα εξιτήρια από τα νοσοκομεία είναι περισσότερα από τα εισιτήρια, αλλά η πίεση παραμένει σοβαρή στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. Με αυτά τα δεδομένα, απομακρύνθηκε χρονικά η άρση του lockdown στην παρούσα φάση, υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Οι επιστήμονες επιμένουν ότι με βάση τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα, ακόμη είναι νωρίς για να γίνεται συζήτηση για την επιστροφή στη σχετική κανονικότητα, την ώρα που ο πρωθυπουργός έδινε το στίγμα των προθέσεών του, κατά τις δύο χθεσινές παρεμβάσεις του, τη συζήτηση με τον Πρόεδρο του Columbia University Lee C. Bollinger και στο 31ο ετήσιο Greek Economic Summit του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Σχετικά με τα σχολεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι «θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί», με το πλέον πιθανό σενάριο να εξακολουθεί να είναι το δια ζώσης άνοιγμά τους από το νέο έτος. Επίσης, δεν συζητείται αυτή τη στιγμή ενδεχόμενο διαφοροποίησης γεωγραφικών ζωνών ούτε πρόκειται να ανοίξουν αυτή τη στιγμή οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία