BACK TO
TOP
Δρώμενα

Τιμητική εκδήλωση για τη Θεσσαλή αγρότισσα στις 28 Μαρτίου

Ημερίδα προς τιμήν της Θεσσαλής αγρότισσας με τίτλο «Η Θεσσαλή αγρότισσα στο χώρο και το χρόνο», διοργανώνει η Ένωση Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη» στις 28 Μαρτίου στην Αθήνα.

Τιμητική εκδήλωση για τη Θεσσαλή αγρότισσα στις 28 Μαρτίου

1
0

Στην εκδήλωση που αποτελεί συμβολική τιμή και ύμνο στη Θεσσαλή αγρότισσα και στις γυναίκες της θεσσαλικής υπαίθρου θα μιλήσουν:

  • Η κοινωνιολόγος Μαίρη Μπλάνη με την εισήγηση «Η συμβολή της Θεσσαλής αγρότισσας στην οικονομία, τη κοινωνία, τον πολιτισμό»
  • Η Δρ. Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, Διευθύντρια και επιστημονική συνεργάτις του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, με την εισήγηση «Τοπικότητα (Locality) και αγροτική ανάπτυξη. Γυναικεία επιχειρηματικότητα στη Θεσσαλία»
  • Η Μαρούλα Κλιάφασυγγραφέας με την εισήγηση/ προβολή φωτογραφιών με θέμα «Από το όργωμα στην συγκομιδή»
  • Ο Σωτήριος Ρουσιάκης, Φιλόλογος–Γλωσσολόγος με την εισήγηση «Γλωσσική συμπεριφορά γυναικών στη Θεσσαλική ύπαιθρο-Επισημάνσεις».

Επίσης θα συμμετάσχουν οι: : Βασιλική Καρακώσταη οποία θα αποδώσει παραδοσιακά τραγούδια (a cappella) («Τώρα τα πουλιά», «Πέρα στον πέρα Μαχαλά», «Καραγκούνα») και Έφη Ασλάνη, Ελευθερία Παπαδοπούλου, οι οποίες θα αναγνώσουν από το βιβλίο: «Γυναίκες της Γης» της Μαρούλας Κλιάφα.

Παράλληλα θα υπάρξει προβολή φωτογραφιών από τη ζωή των γυναικών της Θεσσαλικής υπαίθρου σε επιμέλεια της Μαρούλας Κλιάφα, με τον τίτλο "Στιγμιότυπα από τη ζωή της Θεσσαλής αγρότισσας".

Θα πραγματοποιηθεί επιπλέον βράβευση των: Ραχμάνη Αλεξάνδρα (Αγρότισσα-Βιοκαλλιεργήτρια), Μαρούλα Κλιάφα (Συγγραφέας),  Βάσα Σολωμού-Ξανθάκη (Συγγραφέας), Άννα Βαγενά (Ηθοποιός) για τη συμβολή τους στη διάσωση, προβολή και προώθηση του θεσσαλικού πολιτισμού.

Τέλος, θα ακολουθήσει χαιρετισμός του Δρ. Στέφανου Κούτρα, πρόεδρου της Πανθεσσαλικής Στέγης ενώ θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση «Ο ΓΑΜΟΣ», της Βάσας Σολωμού-Ξανθάκη με την Άννα Βαγενά.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Θέατρο ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ, στην Οδό Ακαδήμου 14 και ώρα 17:00μμ, με ελεύθερη είσοδο ενώ μόνο για την παρακολούθηση της παράστασης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με εισητήριο 8,00 ευρώ.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης και την παρουσίαση έχει η κ. Θεοδώρα Τσιτσιπά,  Οικονομολόγος-Δημοσιογράφος, Μέλος Δ.Σ. Πανθεσσαλικής Στέγης-Υπ/νη Γραφείου Τύπου και Δημοσίων  Σχέσεων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία