BACK TO
TOP
Δρώμενα

Έφυγε από τη ζωή ο Μιλτιάδης Καράτζης

Ο σημαντικός επιχειρηματίας της Κρήτης, πέθανε ξαφνικά τη νύχτα του Σαββάτου 1η Αυγούστου.

Έφυγε από τη ζωή ο Μιλτιάδης Καράτζης

0
0
Ο Μιλτιάδης Καράτζης ήταν ιδρυτής και πρόεδρος του ομίλου Καράτζης ΑΕ, που δραστηριοποιείται με πέντε εργοστάσια στο Ηράκλειο, τη Λάρισα και το εξωτερικό, στον τομέα της κατασκευής διχτυών που απευθύνονται στους κλάδους της γεωργίας, της φυτοκομίας, της συσκευασίας, της επεξεργασίας προϊόντων κρέατος, των οικοδομικών εργασιών και της διακόσμησης. Η Καράτζης Α.Ε. εταιρεία εισηγμένη της ΧΑΑ, δραστηριοποιείται επίσης στους τομείς των φωτοβολταϊκών και του τουρισμού.

Ο 79χρονος Μιλτιάδης Καράτζης ήταν άνθρωπος πολύ αγαπητός στην Κρήτη. Παιδί 14μελούς οικογένειας κτηνοτρόφων από το χωριό Μελιδοχώρι, κατάφερε να σπουδάσει οικονομικά στην Αυστρία, ενώ εργαζόταν. Είχε διατελέσει στέλεχος αυστριακής επιχείρησης στον τομέα των υλικών συσκευασίας και στη συνέχεια άνοιξε τη δική του επιχείρηση. Ο όμιλος Καράτζη έχει σήμερα ηγετική θέση σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα των διχτυών συσκευασίας, με έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα.

Ο ίδιος ο Μιλτιάδης Καράτζης ήταν άνθρωπος κοινωνικός που πρόσφερε ανιδιοτελώς σε συλλόγους και φορείς, βοηθούσε τους συνανθρώπους του, τις περισσότερες φορές εντελώς μυστικά. Διατέλεσε μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, του Συνδέσμου Κλωστοϋφαντουργικών Βιομηχανιών, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών Συσκευασίας καθώς και λοιπών κλαδικών φορέων. Μεταξύ άλλων συμμετείχε στα Διοικητικά Συμβούλια του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, της ΕΤΒΑ και του Λιμενικού Ταμείου Ηρακλείου, ενώ από το 2005 ήταν επίτιμος Πρόξενος της Δημοκρατίας της Κορέας για την Κρήτη

Στον όμιλο των επιχειρήσεών του, τον έχουν ήδη διαδεχθεί τα παιδιά του Αντώνης και Μαρίτα. Κορυφαίο ρόλο στη ζωή του έπαιξε η σύζυγός του Νανά, το όνομα της οποίας έχει δώσει στην ξενοδοχειακή μονάδα του ομίλου, «Nana Beach».
Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο Κρήτης.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία