BACK TO
TOP
Δρώμενα

Oι αμερικανικές εκλογές έχουν υποτιμηθεί λέει η BofA

Mε τις κρίσιμες συνεδριάσεις της ΕΚΤ, της Fed και της BoJ να αποτελούν πλέον παρελθόν και με την αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ να τοποθετείται πλέον, το πιθανότερο, τον Δεκέμβριο, το κυρίαρχο θέμα των αγορών γίνονται οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, όπως τονίζει η BofA Merrill Lynch σε νέα της έκθεση, προειδοποιώντας ότι οι επενδυτές δεν έχουν αποτιμήσει σωστά του κινδύνους γύρω από αυτό το πολιτικό γεγονός.

Γλίτωσαν ένα νέο «δράμα χρέους» οι ΗΠΑ

1
0

Όπως σημειώνει, έχοντας βρεθεί στη θέση του οδηγού για το μεγαλύτερο μέρος του έτους, οι κεντρικές τράπεζες θα μπουν για λίγο στο... πίσω κάθισμα, δίνοντας τη θέση τους στις αμερικανικές εκλογές ως τη μεγάλη αβεβαιότητα πλέον για τους επενδυτές.

Καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η διαφορά μεταξύ των υποψηφίων ολοένα και μειώνεται, η BofA σημειώνει πως η αβεβαιότητα, οι ανησυχίες αλλά και οι κίνδυνοι αυξάνονται. Όπως επισημαίνει, το αποτέλεσμα των αμερικάνικων εκλογών θα είναι ο απόλυτα καθοριστικός παράγοντας του πώς θα εξελιχτεί το υπόλοιπο του έτους για όλες τις αγορές διεθνώς, με τις βραχυπρόθεσμες και τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις να είναι πολύ διαφορετικές.

Σύμφωνα με την BofA, στο βραχυπρόθεσμο διάστημα το και εάν η Fed προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, το αμερικάνικο δολάριο αναμένεται να ενισχυθεί, ενώ οι κίνδυνοι για πτώση του ευρώ το 2017 αυξάνονται καθώς οι αγορές αναμένεται να "δοκιμάσουν" την ΕΚΤ. Αν και η BoJ έχει αντιμετωπίσει τις τρέχουσες προκλήσεις της μετά και την απόφαση πολιτικής της τελευταίας της συνεδρίασης, η ΕΚΤ είναι η επόμενη τράπεζα που θα βρεθεί αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις και αναμένεται να αποδειχθεί πιο δύσκολο για αυτή να τις αντιμετωπίσει, ειδικά το επόμενο έτος.

Η BofA τηρούσε bearish στάση για την ισοτιμία ευρώ/γεν αυτή τη χρονιά, και αναμένει περαιτέρω πτώση για φέτος, πριν μία ισχυρή ανάκαμψη το 2017.

Σε ότι αφορά τις αναδυόμενες αγορές, μετά τις αποφάσεις της BoJ και της Fed, δέχθηκαν σημαντική ανακούφιση και σημειώνουν ράλι, καθώς οι εξελίξεις αφήνουν την πόρτα ανοιχτή για τις κεντρικές τράπεζες της περιοχής να ακολουθήσουν πληθωριστικές πολιτικές νομισματικής χαλάρωσης, όπως στην Ινδία, την Ινδονησία, την Ρωσία, τη Βραζιλία, τη Χιλή, το Περού και την Κολομβία.

Ωστόσο, με μόλις 46 ήμερες να απομένουν για τις αμερικανικές εκλογές, η προσοχή στρέφεται ολοκληρωτικά προς τα εκεί και συγκεκριμένα προς τη δημοσιονομική πολιτική των ΗΠΑ, την πολιτική απέναντι στο εμπορίου και ανησυχίες για άνοδο του προστατευτισμού καθώς και την εταιρική φορολογική πολιτική αλλά και τον επαναπατρισμό των κερδών.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία