BACK TO
TOP
Δρώμενα

Ένας αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και αγώνα ζωντανεύει σε 1000 σελίδες

Αφιερωµένο στον έναν αιώνα λειτουργίας του αγροτικού συνεταιρισµού Ζαγοράς Πηλίου, που έγινε πασίγνωστος από το εµπορικό σήµα ΖΑΓΟΡΙΝ είναι το επετειακό λεύκωµα µε τίτλο «Αγροτικός Συνεταιρισµός Ζαγοράς Πηλίου 1916-2016, Ένας αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και αγώνα.

Ένας αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και αγώνα ζωντανεύει σε 1000 σελίδες

0
0
Η ιστορία, οι συνεταιριστικές αξίες και ο πολιτισµός της αγροτικής παραγωγής». Στο δίτοµο έργο παρουσιάζονται για πρώτη φορά συγκεντρωµένα στοιχεία για τη συνεταιριστική παράδοση και τον αγώνα των καλλιεργητών της περιοχής, ενώ γίνεται πλήρης αναφορά στην ιστορία του συνεταιρισµού και στο κλίµα που επικράτησε τον αιώνα που πέρασε
Το λεύκωµα είναι αποτέλεσµα εργασίας µίας πολυµελούς οµάδας ανθρώπων, καθοδηγούµενων από την επιστηµονική και συγγραφική εµπειρία του Αλέξανδρου Καπανιάρη, από τη βιωµατική εµπειρία του ∆ιονύσιου Βαλασσά και από το µεράκι όλων για ανάδειξη της τοπικής συνεταιριστικής παράδοσης και ευρύτερα της ιστορίας. 

Το πόνηµα αποτελεί ένα επιστηµονικού επιπέδου σύγγραµµα, µε πολυποίκιλες αναφορές σε αγροτική επιχειρηµατικότητα, οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων, γεωπονία, κοινωνική πολιτική, κοινωνιολογία,  τοπική ιστορία, σύγχρονη ιστορία της χώρας, προώθηση και διαφήµιση προϊόντων, συνεταιριστική οργάνωση και διοίκηση, ιστορία των µεταφορών και των «logistics», χρηµατοπιστωτική λειτουργία, φυτοπροστασία, κυβερνητικές και αυτοδιοικητικές πολιτικές και φυσικά στη σύγχρονη οικονοµική λειτουργία και στην κατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος. Πέραν τούτων, το έργο κατακλύζεται από καταγεγραµµένες προφορικές µαρτυρίες παραγωγών, υπαλλήλων και προσώπων που συνδέονται άµεσα ή έµµεσα µε την Οργάνωση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία