BACK TO
TOP
Δρώμενα

Ρίζωσε στον Άγιο Ιωάννη Σερρών η μπακάλικη πιπεριά

Σε θεσμό εξελίσσεται η Γιορτή της Μπακάλικης Πιπεριάς στον Άγιο Ιωάννη Σερρών, καθώς για 5η συνεχόμενη χρονιά πλήθος κόσμου την τίμησε, καταναλώνοντας πάνω από 200 κιλά και γεμίζοντας ασφυκτικά την καταπράσινη από τα αιωνόβια πλατάνια και τους καταρράκτες, κεντρική πλατεία του χωριού.

Ρίζωσε στον Άγιο Ιωάννη Σερρών η μπακάλικη πιπεριά

5
0

Ρεπορτάζ- Φωτογραφίες: Βασιλική Πασχάλη- Τσαντοπούλου

Όλα τα είχε η γιορτή την οποία διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών και Κατοίκων Αγίου Ιωάννη «Αλησμόνητες Πατρίδες» την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, φαγοπότι, γνωριμία, αναπόληση, συγκίνηση, όραμα και πολύ χορό από παραδοσιακά συγκροτήματα με το ούτι, το λαούτο, την λύρα, το κλαρίνο και το τουμπερλέκι να ξεσηκώνουν μέχρι και τους επίσημους προσκεκλημένους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης των Σερρών. Χορούς της Ηπείρου και της Μικράς Ασίας παρουσίασαν οι φιλοξενούμενοι σύλλογοι ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Σερρών και η Αδελφότητα Μικρασιατών Σιδηροκάστρου.

Με καταγωγή μικρασιάτικη, η μπακάλικη πιπεριά ήρθε και ρίζωσε με τα καραβάνια των Ελλήνων προσφύγων στην περιοχή που θύμιζε τον τόπο από όπου ξεριζώθηκαν, το Σουσουρλούκι της Προύσας αναφέρει στο Agronews o πρόεδρος του συλλόγου, παραγωγός και εκπαιδευτικός Πέτρος Άτσαλος.

«Ο σπόρος πέρασε από πάππου προς παππού και για δεκαετίες ήταν τοπικός εκλεκτός μεζές με το όνομά της να το έχει πάρει από τον μπακάλη που τις πήγαιναν για να τις κάνει τουρσί. Σήμερα η περιοχή βγάζει 20 τόνους μπακάλικης πιπεριάς από τους 10 παραγωγούς της, η οποία απορροφάται από αλυσίδες σούπερ μάρκετ, την λαχαναγορά Θεσσαλονίκης, τα σερραϊκά καταστήματα και είμαστε ένα βήμα πριν την σύσταση Ομάδας Παραγωγών με όραμα και σχέδια για το μέλλον όλων μας».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία