BACK TO
TOP
Δρώμενα

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης δημιουργεί με υλικά της ορεινής Κρήτης

Ένα διαδραστικό, τετραήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες της εστίασης διοργανώνει το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στα Ανώγεια, με εισηγητή τον γνωστό σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη.

aBAXEVANISanwgeia1

39
0

Θα φιλοξενηθεί από 12 - 15 Φεβρουαρίου 2019 στα Ανώγεια, στο ξενοδοχείο ‘DELINA Mountain Resort’ και εκτός από μαθήματα γαστρονομίας θα περιλαμβάνει δραστηριότητες, όπως μάζεμα μυρωδικών, χορταρικών και κοχλιών, άρμεγμα σε μιτάτο, τυροκόμιση, ζύμωμα ψωμιού κ.ά.

Η πρωτοβουλία έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς όπως σημειώνεται, δεν θα πρόκειται απλά για ένα «hands on practice» πρόγραμμα. Κατά τη διάρκειά του, δηλαδή, οι συμμετέχοντες θα μαγειρέψουν μαζί με τον chef-εισηγητή, αλλά επιπλέον θα πρέπει να διαχειριστούν πρώτες ύλες που θα επιλεγούν βάσει της λογικής «από τη φάρμα στο τραπέζι». Πιο συγκεκριμένα, θα δημιουργήσουν συνταγές με σύγχρονες πινελιές και ντόπια υλικά από την ορεινή Κρήτη, που οι ίδιοι θα συλλέξουν υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Μπαξεβάνη.



Πρόγραμμα συνταγών τετραημέρου

Αγριαγκινάρες με αρνί

Αγριοσταμναγκάθι με κατσίκι

Χορτοπιτάκια, σάλτσα πορτοκάλι, τριαντάφυλλο

Κόκορας μικρούτσικος με αβρωνιές, καρότο και κύμινο

Κατσικάκι γεμιστό με ξινόχοντρο και αποξηραμένα φρούτα, σερβιρισμένο με άγρια σπαράγγια

Τράγος και κοτόπουλο σύβραση με λαδοπαξίμαδα

Φρέσκια ρίγανη μαγειρεμένη με αρνί και αγριαγκινάρες



Γαμοπίλαφο αλλιώς > το μισό, με σάλτσα μαργαρίτες, με γαρνιτούρα πουρέ κρεμμύδι και τραγανό σκόρδο

Και το άλλο μισό, με λιαστή ντομάτα, βασιλικό και κρέμα ξινομυζήθρας

Κρέας ψημένο μέσα σε σχοίνο με κολοκύθα γκρατινέ

Σιδηρόδρομος μπρεζέ με αρμπαρόριζα και κυδώνι πάνω σε πίτα από ξινόχοντρο

Αρνάκι βρασμένο στον χουμά > το μισό, χανιώπιτα

Και το άλλο μισό, ανοιχτή πίτα με ανθότυρο, γιαούρτι, αρνί, καπνιστή πάπρικα και κρεμμύδι

Φασολάδα με καπνιστό χοιρινό > στον φούρνο, με τραγανό ξινόχοντρο και μετά, πίτα με φασόλια

Σαλάτα με φρέσκο ανθότυρο και σορμπέ λαδολέμονο

Κουνέλι με αποξηραμένα φρούτα και χαρουπόμελο

Σαλιγκάρια

Μακαρούνες με ξινόχοντρο, σαλιγκάρια και ελαφριά σάλτσα ντομάτας

Σαλιγκάρια γιαχνί με χαρουποπιτάκια

Χοχλιούς μπουρμπουριστούς

Χοχλιούς με πλιγούρι (χοντρό)

Τραγανά κεφτεδάκια με πλιγούρι και σαλιγκάρια  

 

Κόστος συμμετοχής: 220 ευρώ για επιχειρήσεις-μέλη ΣΕΤΕ και επαγγελματίες που καλύπτουν μόνοι τους το κόστος

300 ευρώ για επιχειρήσεις μη μέλη του ΣΕΤΕ

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης, που φιλοδοξεί να συμβάλει και στην ανάδειξη των Ανωγείων ως ενός από τους πλέον αξιόλογους γαστρονομικούς προορισμούς, έχει αναλάβει το ΙΝΣΕΤΕ και τον συντονισμό έχει η Gastronomy Essentials.



Περισσότερες πληροφορίες, από τον κ. Χάρη Χαραλαμπίδη > τηλ.: 697 2444 820, email: gastronomy_essentials@mail.com, website: www.cucina.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία