BACK TO
TOP
Δρώμενα

Σημαντική μείωση των βοσκοτόπων στη Θεσσαλονίκη

Για το πρόβλημα των κτηνοτρόφων του νομού Θεσσαλονίκης εξαιτίας των υπερβολικών μειώσεων των εκτάσεων των βοσκοτόπων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις συνεταιριστικές οργανώσεις απέστειλε επιστολή στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

"Ψήνονται" τα νέα κριτήρια για την εξισωτική του 2010

0
0

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Νομάρχη αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητή κ. Υπουργέ,

Εκατοντάδες κτηνοτρόφοι ορεινών και μειονεκτικών περιοχών του νομού μας βρίσκονται σε απόγνωση και εκφράζουν την οργή και την αγανάκτησή τους ύστερα από τη γνωστοποίηση προς αυτούς από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις συνεταιριστικές οργανώσεις ότι μειώνονται σε υπερβολικό βαθμό οι εκτάσεις των βοσκοτόπων που χρησιμοποιούν για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους γιατί οι δορυφόροι τις εμφανίζουν ως δασικές εκτάσεις ή προστατευόμενες και δεν θεωρούνται επιλέξιμες.

Γνωρίζετε καλά ότι η κτηνοτροφία σχεδόν αποκλειστικά στηρίζει την οικονομία του νομού μας και πρέπει να ισχύσει για τους βοσκοτόπους ό,τι και τα προηγούμενα χρόνια γιατί οι εκτάσεις αυτές είναι κυρίως βοσκότοποι και λίγες δασικές που βόσκουν από 300.000 αιγοπρόβατα και περίπου 4.500 θηλάζουσες αγελάδες, με τη σύμφωνη γνώμη των δασικών υπηρεσιών.

Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να ενεργήσετε τα δέοντα ώστε να μην αλλάξει το καθεστώς που ίσχυσε τα προηγούμενα χρόνια για τους βοσκοτόπους. Σε αντίθετη περίπτωση δίδεται χαριστική βολή στην κτηνοτροφία η οποία θα εξοντωθεί και συγχρόνως θα ερημώσουν εντελώς όλα τα χωριά στα οποία διαμένουν κτηνοτρόφοι, δημιουργώντας ακόμη περισσότερα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα στο νομό μας που πλήττεται όπως όλη η χώρα βέβαια, από την οικονομική κρίση και την ανεργία».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία