Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Πριμ για 50άρηδες με δεδομένο τη μεταβίβαση των αγροτεμαχίων τους

Στα πρότυπα της «Πρόωρης Συνταξιοδότησης» αλλά µε µόνιµο χαρακτήρα και εφάπαξ ποσό ενίσχυσης

1-Penintaris-Agrotis

5798
8

Mε ένα ποσό σε µορφή εφάπαξ πριµοδότησης θα αποζηµιώνονται οι αγρότες που µεταβιβάζουν µόνιµα την εκµετάλλευσή τους σε παραγωγούς νεαρής ηλικίας την ερχόµενη προγραµµατική περίοδο, όπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας Φιλ Χόγκαν. Η δράση αυτή θα µοιάζει µε το Μέτρο 131 «Πρόωρη συνταξιοδότηση γεωργών» που προκηρύχθηκε το 2000, µε το οποίο αγρότες 55-64 ετών ελάµβαναν έως 4.400 ευρώ ετησίως, εφόσον είτε νοίκιαζαν µε 10ετές µισθωτήριο, είτε παραχωρούσαν οριστικά την εκµετάλλευσή τους σε νέους 20 έως 39 ετών. Από τότε το Μέτρο δεν προκηρύχθηκε ξανά, ωστόσο η ΕΕ, δίνει πλέον το ΟΚ να βγει εκ νέου µία παραλλαγή του, µέσω των Προγραµµάτων Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η συνολική παλέτα στήριξης

Το πρόγραµµα αυτό ανακοίνωσε ο Επίτροπος Γεωργίας στην οµιλία του κατά τη διάρκεια του Προεδρείου 2019 της CEJA (Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Αγροτών), δίνοντας παράλληλα στη δηµοσιότητα την παλέτα των δράσεων που θα αφορούν αποκλειστικά τους νέους αγρότες στη νέα ΚΑΠ:

 Τουλάχιστον το 2% του εθνικού κονδυλίου άµεσων πληρωµών θα πρέπει να αφιερωθεί στην ανανέωση των γενεών. Οι δαπάνες σήµερα ανέρχονται µόλις στο 0,8%. Το ποσό αυτό πρέπει να διατεθεί είτε υπό µορφή συµπληρωµατικής εισοδηµατικής στήριξης στον Πυλώνα Ι ή µέσω του προγράµµατος πρώτης εγκατάστασης (Πυλώνας ΙΙ).

  Η συµπληρωµατική ενίσχυση για νέους γεωργούς στις άµεσες πληρωµές διατηρείται και ενισχύεται περαιτέρω, αλλά τα κράτη µέλη θα έχουν µεγαλύτερη ικανότητα προσαρµογής του προγράµµατος στις ανάγκες των νέων γεωργών.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 1 Ιουνίου μαζί με το περιοδικό Profi

Σχόλια (8)
Προσθήκη σχολίου

29-06-2020 13:52ΣΤΑΝΤΣΟΥΡΗ ΆΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ

Είμαι η Αναστασία 55 ετών και θέλω να ρωτήσω αν δικαιούμαι πρόρη σύνταξη αφού από το 1988 μέχρι ο 2014 έχω πληρώσει όλες μου τις εισφορές στον ΌΓΆ ΚΑΙ ΤΟ 2014 μεταβίβαση όλα μου τα κτήματα στη κόρη μου που έγινε Νέα αγρότισσα.

Απάντηση

11-12-2019 13:23Ismini

Όντως θα βγει το πρόγραμμα η πάλι στα αζητητα θα παραμείνει;γνωρίζει κανείς;

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία