BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Πόση υπομονή για τα 4 ευρώ στους κτηνοτρόφους;

Πόση υποµονή ακόµα να κάνουν αυτοί οι «άτυχοι» οι αιγοπροβατοτρόφοι. ∆εν φτάνει που έχασαν εµπορικά το Πάσχα, δεν φτάνει που τους έβγαλαν την ψυχή µέχρι να αποφασίσουν αν δικαιούνται να πάρουν χρήµατα και πόσα θα είναι αυτά, τώρα δεν τους τα δίνουν κιόλας.

zaria_15

9
0

Από καθυστέρηση σε καθυστέρηση πάει κι από γραφειοκρατία σε γραφειοκρατία.

Τα µίλησε, σου λέει, τηλεφωνικά ο βουλευτής Ν∆ της Αιτωλοακαρνανίας Καραγκούνης µε τον υπουργό της πλατείας και του είπε ότι µέσα σε ενάµιση µήνα θα καταβληθούν τα χρήµατα. Όλοι ξέραµε ότι το «πακέτο» ήταν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για έγκριση. Τώρα όµως µάθαµε ότι πρέπει να ξαναπάει στις Βρυξέλλες για να εκδοθεί ως µέτρο ενίσχυσης. Ε, µετά κάτι ακόµα θα πρέπει να γίνει από αυτά τα διαδικαστικά, οπότε…. µην φτάσει φθινόπωρο, φοβούνται τώρα οι κτηνοτρόφοι.  

 Πιο άµεσα, πάντως, µέσα στον Ιούλιο, ήρθε η ∆ιεπαγγελµατική Βάµβακος να «θυµίσει» στους παραγωγούς ότι έχουν και το εργαλείο των προπωλήσεων. Αφορµή η ανοδική τροχιά της αγοράς και πρόθεση, όπως λένε, η στήριξη των καλλιεργητών και κατ’ επέκταση του προϊόντος για την εξασφάλιση όλων, µεν και δε…. Πέρυσι το σύστηµα δεν δούλεψε, φέτος;

∆εν θα υπάρχει, ακούγεται, ειδική πρόβλεψη για τους κατ’ επάγγελµα αγρότες όσον αφορά τα µεγαβάτ φωτοβολταϊκών σταθµών που επιτρέπεται να εγκατασταθούν σε γη υψηλής παραγωγικότητας κι ας το ζητούσαν οι φορείς των παραγωγών. Μάλιστα, ψιθυρίζεται ότι δεν θα γίνει αποδεκτό ούτε το αίτηµα των αγροτών για πάνω από ένα φωτοβολταϊκά κάτω του ενός µεγαβάτ, επενδυτών µε διαφορετικά ΑΦΜ σε αυτοτελή αγροτεµάχια. Μπορεί από την πλατεία Βάθη να το έθεταν ως ζήτηµα, µπορεί να είναι δίκαια σαν απόφαση, µπορεί και να µην είναι. Το θέµα πάντως είναι ότι µε τη νέα ΚΥΑ δεν προβλέπεται, γιατί -σου λέει- ο νόµος δεν δίνει τέτοια εξουσιοδότηση.

Θα αλλάξει, επανέλαβε από την Καλαµάτα ο υφυπουργός Σκρέκας, ο κανονισµός του ΕΛΓΑ, µε ταυτόχρονη αξιοποίηση πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό µας το ‘παν κι άλλοι, το καλύτερο που είπε όµως είναι ότι έτσι «ο παραγωγός θα πληρώνει µικρότερες εισφορές και θα παίρνει µεγαλύτερη αποζηµίωση». ∆εν το σχολίασε κανείς από τους παρευρισκόµενους….

Άραγε τι να εννοούσε ο υφυπουργός Σκρέκας µιλώντας σε εκποµπή κατά το τούρ του στην Καλαµάτα, ότι στη νέα ΚΑΠ θα δούµε για το πρόγραµµα νέων αγροτών να βάλουµε µόνο «πραγµατικούς αγρότες». Και για τη βασική ενίσχυση; Εκεί άιντε να περνάω ένα άροτρο και πήρα και το τσεκ;
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία