BACK TO
TOP
Τεχνολογία

John Deere 8R: Νέα μοντέλα με τρεις διαφορετικές εργοστασιακές διαμορφώσεις

Όπως ισχυρίζεται η ίδια η εταιρεία, η νέα Σειρά 8R είναι η πρώτη που διαθέτει τρακτέρ όχι μόνο με τροχούς αλλά με ερπύστριες πίσω (8RT) και με ερπύστριες μπρος/πίσω (8RX), ως εργοστασιακές εκδόσεις.

r4f064257_rrd_m

Βασίλης Σοφός

199
0

Ενόψει της μεγάλης έκθεσης Agritechnica η John Deere βρίσκει την ευκαιρία να λανσάρει όχι μόνο την ανανεωμένη Σειρά 7R, αλλά και τα νέα πανίσχυρα 8R. Σύμφωνα με την ίδια, η εμφάνιση των νέων 8R είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με την εταιρεία BMW Designworks στην Καλιφόρνια.

Αυτό όμως είναι το πρώτο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό καθώς πέρα από την εμφάνιση η εταιρεία κατασκευάζει τα νέα τρακτέρ σε τρεις διαφορετικές διαμορφώσεις οδήγησης, δηλαδή ως τροχοφόρα, με ερπύστριες πίσω (8RT) ή και με ερπύστριες μπρος πίσω(8RX).

Η καμπίνα όλων των μοντέλων και εκδόσεων είναι ανανεωμένη και ενσωματώνει το νέο τζόιστικ CommandPRO Σύμφωνα με την John Deere, η νέα σειρά 8RX παρέχει μακράν τη χαμηλότερη συμπίεση στην επιφάνεια του εδάφους στην κατηγορία, μαζί με ένα πλάτος μεταφοράς μικρότερο από 3 μέτρα και ταχύτητα 40χλμ./ώρα.

Το 8RX (ερπύστριες μπρος/πίσω) είναι σημαντικά πιο σταθερό στις πλαγιές, λέει η κατασκευάστρια, η οποία τονίζει πως οι ερπύστριες διαθέτουν και σύστημα αυτοκαθαρισμού. Οι ερπύστριες διατίθενται σε πλάτη από 41 έως και 76 εκατοστά. Όλη η Σειρά διατηρεί τους κινητήρες των 9 λίτρων PowerTech PVS και PSS, με μια αύξηση ιπποδύναμης κατά 40 ίππους να υπάρχει στο μοντέλο 8RT 410.

Οι επιλογές μετάδοσης περιλαμβάνουν το 16F 5R PowerShift, το e23 (με το σύστημα διαχείρισης απόδοσης) και το νέο αδιαβάθμητο AutoPowr. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, τα πίσω φρένα στα νέα 8R έχουν ενισχυθεί τόσο πολύ που δεν υπάρχει πια ανάγκη ύπαρξης των μπροστινών, ακόμη και σε ταχύτητες με 50 χλμ./ώρα). Ωστόσο στον προαιρετικό εξοπλισμό αυτά είναι διαθέσιμα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία