BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Συνεχής εποπτεία της απώλειας σιτηρών με την εφαρμογή Bushel Plus

Η καταγραφή των απωλειών σε σιτηρά κατά την συγκομιδή μπορεί να εκτελεστεί και με πιο «παραδοσιακό» τρόπο, όπως λέει η Geiger agri solutions η οποία ανέπτυξε το σύστημα «Bushel Plus Harvest Loss System» σε συνδυασμό με μια εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα.

why-bushel-plus

Βασίλης Σοφός

13
0

Ένα από τα πιο καινοτόμα προϊόντα της μικρής εταιρείας Geiger agri είναι το «Bushel Plus Harvest Loss System», το σύστημα συνεχούς καταγραφής της απώλειας των σιτηρών κατά την συγκομιδή. Η εταιρεία κάνει λόγο για ένα ολοκληρωμένο σύστημα εύκολης, γρήγορης και ασφαλούς καταγραφής των απωλειών συγκομιδής, κάτι που πολλοί αγρότες και εργολάβοι παγκοσμίως χρησιμοποιούν ήδη και αναφέρουν για αυτό πολύ θετικά αποτελέσματα.

Η σωστή μέτρηση της απώλειας επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες που έχουν να κάνουν με τον τρόπο εργασίας αλλά και με τα χαρακτηριστικά της θεριζοαλωνιστικής μηχανής. Το Bushel Plus Harvest Loss System αποτελείται από μια μονάδα εκκένωσης που μπορεί να εγκατασταθεί σε πολλά σημεία της αλωνιστιικής μηχανής ή στη μονάδα κοπής χρησιμοποιώντας μαγνήτες.

Το πραγματικό κέλυφος απώλειας είναι καλά προστατευμένο από μολύνσεις ενώ ένα τηλεχειριστήριο μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί για την εξαγωγή του κελύφους απώλειας κατά την οδήγηση. Το μεταλλικό περίβλημα με το κόκκινο χρώμα πρέπει να παραληφθεί ενώ το περιεχόμενο χύνεται στον ανεμιστήρα. Η ταχύτητα του ανεμιστήρα μπορεί να ρυθμιστεί και επομένως είναι κατάλληλη για όλα τα μεγέθη κόκκων. Η Geiger agri λέει ότι ένα «καθαρό» δείγμα λαμβάνεται σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα. Το βάρος των χαμένων κόκκων μπορεί να προσδιοριστεί χρησιμοποιώντας τη λεπτή κλίμακα που παρέχεται.

Σύμφωνα με την εταιρεία, εάν  εισαχθεί το καθορισμένο βάρος μαζί με βασικά δεδομένα (π.χ. απόδοση, πλάτος κοπής, πλάτος διάδοσης κ.λπ.) στη σχετική εφαρμογή στο smartphone, ο χρήστης μπορεί να λάβει εύκολα το επίπεδο απώλειας. Μέσα στην εφαρμογή μπορεί όμως να αποθηκεύσει φωτογραφίες, ρυθμίσεις της θεριζοαλωνιστικής ή ακόμη και τη θέση αυτής για κάθε δείγμα που λαμβάνεται. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν έπειτα να κοινοποιηθούν σε άλλους χειριστές θεριζοαλωνιστικών ή πελατών απευθείας μέσα από την εφαρμογή.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία