BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Πρεμιέρα για την ολοκαίνουργια σειρά Q της Valtra 230 έως 305 ίππων

Η νέα σειρά τρακτερ Q καλύπτει το κενό της Valtra μεταξύ του T255 (235 ίπποι) και του S274 (300 ίπποι), εφοδιασμένη με κινητήρα 7,4 λίτρων και μετάδοση του ομίλου AGCO.

valtra-q-series-germany-img-4148-hires_0

Βασίλης Σοφός

1107
0

Με 5 νέα μοντέλα της σειράς Q και τον εξακύλινδρο κινητήρα της η Valtra καλύπτει το κενό μεταξύ των T255 και των S274, θέλοντας όμως να δώσει ακόμη περισσότερο όσον αφορά την τεχνολογία και την απόδοση στην κατηγορία αυτή. Ο κινητήρας που βρίσκεται κάτω από το καπό των νέων μοντέλων είναι το σκανδιναβικό μοτέρ των 7,4 λίτρων και έξι κυλίνδρων που συνδυάζεται με το αδιαβάθμητο κιβώτιο ταχυτήτων δύο σειρών του ομίλου AGCO, που κατασκευάζεται στη Γερμανία.



Στην πραγματικότητα, τα μηχανικά σύνολο είναι σχεδόν πανομοιότυπα με εκείνα που φοράρει και η σειρά 8S της Massey Ferguson. Η Valtra όμως πρόσθεσε το δικό της πνευματικό σύστημα ανάρτησης μπροστινού άξονα Aires, ανέπτυξε το δικό της λογισμικό και χρησιμοποίησε την καμπίνα της σειράς Τ για τα νέα της μοντέλα.



«Η σειρά Q είναι ένα τρακτέρ υψηλής ποιότητας και οι πελάτες αξίζουν μια εξίσου υψηλής ποιότητας υπηρεσία. Για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία τρακτέρ, έχουμε εισαγάγει ένα πρόγραμμα πιστοποίησης για αντιπροσώπους της σειράς Q», σχολιάζει ο διευθυντής πωλήσεων της Valtra, Matti Tiitinen.



Στη λίστα υπάρχουν πέντε συνολικά μοντέλα (Q225, Q255,Q245, Q265, Q285, Q305) με τα μικρότερα να έχουν 20 ίππους ώθηση, ενώ η μέγιστη ισχύς είναι διαθέσιμη στις 1.850 σ.α.λ. και η μέγιστη ροπή (1.000-1.280 Nm στην ονομαστική ισχύ) είναι στη ζώνη στροφών 1.000 έως 1.500 σ.α.λ. Το μεταξόνιο είναι 55 χιλιοστά μεγαλύτερο από τη σειρά T και έχει μήκος 3.050 χιλιοστά, ενώ ζυγίζουν 9.200 κιλά με μεικτό βάρος 16 τόνους, κάτι που οδηγεί σε ένα υγιές ωφέλιμο φορτίο 6.800 κιλών.



Η μέγιστη ταχύτητα από το κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων CVT είναι 40 ή 50 χλμ./ώρα, με τους φάρους να ανάβουν αυτόματα στα 25 χλμ./ώρα, ενώ υπάρχουν πρόσθετες ενδεικτικές λυχνίες στην οροφή της καμπίνας. Η προσοχή στη λεπτομέρεια αποδεικνύεται, μεταξύ άλλων, από τα ογκώδη σκαλοπάτια αλουμινίου, με τις ποικίλες προαιρετικές επιλογές «Unlimited» να ενισχύουν το παραπάνω χαρακτηριστικό.



Υπάρχει επίσης μια επιλογή από πακέτα γεωργίας ακριβείας Technology Pro για τηλεμετρία, αυτόματη διεύθυνση και χειριστηρίων εφαρμογής (μεταβλητός ρυθμός, έλεγχος τμημάτων). Όλα τα μοντέλα διαθέτουν την οθόνη SmartTouch στο άκρο του υποβραχιόνιου πολλαπλών λειτουργιών.Η οθόνη περιστρέφεται μαζί με το κάθισμα, εάν έχει οριστεί η επιλογή αντίστροφης οδήγησης TwinTrac. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραγωγή των νέων μοντέλων πρόκειται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία