BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ιστορικό ορόσημο 10.000 Steyr για το αυστριακό εργοστάσιο St.Valentin

Το 10.000 τρακτέρ έφτασε να έχει παράγει η Steyr, με Terrus CVT των 313 ίππων να κλειδώνει το ιστορικό ορόσημο στο εργοστάσιο της Αυστρίας, στοιχείο που δείχνει την υψηλή ζήτηση των τρακτέρ της εταιρείας τα τελευταία χρόνια.

STEYR_10000th-tractor-in-2022_fltr_Robert-Rysanek_Christian-Huber_Hannes-Woegerbauer_Gunnar-Hauser-scaled

Βασίλης Σοφός

498
0

Οι υπάλληλοι και η διοίκηση της Steyr ετοιμάζονται να γιορτάσουν ξεχωριστά Χριστούγεννα, αφού, εκτός από τους κανονικούς εορτασμούς, οι 831 εργαζόμενοι του εργοστασίου St.Valentin της Αυστρίας, γιόρτασαν την παραγωγή του 10.000 τρακτέρ το 2022.

Στο επίκεντρο των εορτασμών ήταν το 6300 Terrus CVT με πάνω από 300 ίππους, το μεγαλύτερο στη σειρά Steyr και το τελευταίο που έφυγε από τις γραμμές συναρμολόγησης την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα. Ένας στόχος που γίνεται ακόμη πιο σημαντικός, αν λάβουμε υπόψη τις δυσκολίες logistics των εξαρτημάτων, που εξακολουθούν βέβαια να υφίστανται, λόγω της έλλειψης πρώτων υλών.

Εκεί όπου γεννιούνται οι σειρές Steyr

Το εργοστάσιο παράγει τρακτέρ από 100-300 ίππους (ονομαστική ισχύ), κατασκευασμένα με 14.500 εξαρτήματα από περισσότερους από 420 παγκόσμιους προμηθευτές, ενώ κάθε τρακτέρ χρειάζεται περίπου 40 ώρες για να κατασκευαστεί, με ένα τρακτέρ να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής κάθε δέκα λεπτά. Επιπλέον, με τις 6.400 διαφορετικές προδιαγραφές που χαρακτηρίζουν όλη τη γκάμα του αυστριακού κατασκευαστή, είναι πρακτικά αδύνατο να βρεθούν δύο πανομοιότυπα τρακτέρ στην ίδια γραμμή παραγωγής.



Οι πρόσφατες εξελίξεις στις εγκαταστάσεις των 170.180 τετραγωνικών μέτρων περιελάμβαναν μια σημαντική επένδυση σε νέο τμήμα βαφής. Το 2022, το εργοστάσιο βραβεύτηκε για τρίτη φορά με τη σφραγίδα ποιότητας Workplace Health Promotion (BGF), προς αναγνώριση της μεγάλης ποικιλίας δραστηριοτήτων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για την προώθηση της υγείας των εργαζομένων.

«Δεδομένων των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, είμαστε χαρούμενοι που κατασκευάσαμε 10.000 τρακτέρ πέρυσι», δήλωσε ο Hannes Woegerbauer, διευθυντής του εργοστασίου του St. Valentin. «Δυσκολίες όπως τα ζητήματα προμήθειας εξαρτημάτων και η ανάγκη προστασίας του εργατικού δυναμικού από τον κορωνοϊό θα μπορούσαν να έχουν επηρεάσει σημαντικά την παραγωγή, αλλά ως ομάδα εργαστήκαμε για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να καλύψουμε τη ζήτηση των πελατών», σημείωσε ο ίδιος.

«Νομίζω ότι το γεγονός ότι σπάσαμε ξανά το φράγμα παραγωγής των 10.000 μονάδων δείχνει πόσο μεγάλη ζήτηση έχει αυτός ο τύπος τρακτέρ καθώς μεγαλώνουν τα αγροκτήματα – όπου μικρότερες μονάδες όπως το STEYR Profi και το Expert συνεχίζουν να αποτελούν μεγάλο μέρος της παραγωγής μας», δήλωσε από την πλευρά του ο Christian Huber, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της CNH Industrial Austria GmbH.

trattoriweb

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Steyr
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία