BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Deutz-Fahr 5 ΤΒ 106-116 ίππων: Με κινητήρες FARMotion 45 και συστήµατα µετάδοσης ιδανικά για δέντρα, θερµοκήπια και αµπελώνες

Το χαµηλό προφίλ του καπό και των λασπωτήρων, σε συνδυασµό µε το χαµηλό κέντρο βάρους και τους στιβαρούς άξονες, καθιστούν τα τρακτέρ 5 TB µοναδικά και ιδανικά για εργασία σε πλαγιές ή ανάµεσα σε δέντρα.

34_51_2

3903
1

Η Deutz-Fahr διευρύνει τις επιλογές που προσφέρει στο σύγχρονο αγρότη, προσφέροντας περισσότερα µοντέλα για αµπελώνες και οπωρώνες, µε τα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν τα τρακτέρ αυτά. Η εταιρεία παρουσιάζει για αυτό το σκοπό τα νέα τρακτέρ 5105 TB και 5115 TB εξοπλισµένα µε κινητήρες Stage V.

Μερικά από τα εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά περιλαµβάνουν κινητήρες FARMotion 45 µε ισχύ 106 ή 116 ίππων, τέσσερις εκδόσεις µετάδοσης, από 10+10 ταχύτητες έως 40+40 ταχύτητες, µε µηχανικό ή ηλεκτροϋδραυλικό σασµάν (PowerShuttle), η λειτουργία Stop&Go για εκκινήσεις και στάσεις χρησιµοποιώντας µόνο το πεντάλ του φρένου και SDD (Steering Double Displacement) ταχεία διεύθυνση, που επιτρέπει την επίτευξη της τελικής θέσης µε τις µισές στροφές του τροχού.

Τα τρακτέρ αυτής της σειράς διαθέτουν επίσης φρένα σε τέσσερις τροχούς, µηχανικό πίσω ανυψωτικό µε µέγιστη ανυψωτική ικανότητα 4.525 κιλών, προαιρετική µπροστινή ανύψωση και υδραυλική αντλία µε παροχή έως 70 λτ/λεπτό. Η τεχνολογία µετάδοσης της νέας σειράς 5 TB διασφαλίζει ότι ο οδηγός έχει πάντα διαθέσιµη την ακριβή ποσότητα ροπής που χρειάζεται για την εργασία του, είτε στο χωράφι είτε στο δρόµο. Μπορείτε να επιλέξετε µία από τις δύο εκδόσεις µετάδοσης: Ένα απλό µηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων µε 10+10 ή 20+20 ταχύτητες µε reverse shuttle ή ένα κιβώτιο ταχυτήτων µε PowerShuttle. Σε αυτήν την περίπτωση, οι διαθέσιµες ταχύτητες είναι 20+20, οι οποίες µπορούν να αυξηθούν σε 40+40 επιλέγοντας την έκδοση Powershift 2 βηµάτων (Hi-Lo).



Όλες οι εκδόσεις κιβωτίου ταχυτήτων επιτυγχάνουν τη µέγιστη ταχύτητα των 40 χλµ./ώρα σε χαµηλότερες στροφές κινητήρα στη λειτουργία ECO. Το σύστηµα Stop&Go, το οποίο διατίθεται στάνταρ σε όλα τα κιβώτια ταχυτήτων PowerShuttle, επιτρέπει στο τρακτέρ να σταµατά χωρίς συµπλέκτη και να επανεκκινεί απλά χρησιµοποιώντας το πεντάλ του φρένου, κάνοντας τους ελιγµούς πολύ πιο απλούς. Η πλατφόρµα του οδηγού, η οποία είναι αναρτηµένη σε αθόρυβα µπλοκ, απορροφά όλους τους κραδασµούς.

Το κάθισµα του οδηγού και το τιµόνι είναι ρυθµιζόµενα, επιτρέποντας σε κάθε οδηγό να βρει την τέλεια θέση εργασίας του. Το σύστηµα ελέγχου έχει αναδιαρθρωθεί σύµφωνα µε τα πιο πρόσφατα κριτήρια εργονοµίας. Όλα τα στοιχεία που ελέγχουν την οδήγηση, την αλλαγή ταχυτήτων, την υδραυλική λειτουργία και τη λειτουργία του άξονα PTO έχουν λογικά διευθετηθεί σύµφωνα µε τη συχνότητα µε την οποία χρησιµοποιούνται, τοποθετούνται σε εύκολη πρόσβαση και έχουν κωδικοποιηθεί µε χρώµα. Ο πίνακας οργάνων στην κολόνα του τιµονιού παρέχει στον οδηγό όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Στέλιος Σταματικός



«Το 2023, η ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. ενίσχυσε περαιτέρω τη θέση της στην αγορά των γεωργικών µηχανηµάτων, εδραιώνοντας σχέσεις εµπιστοσύνης µε το συγκεκριµένο αγοραστικό κοινό. Για τη νέα χρονιά, προσβλέπουµε σε σηµαντική ανάπτυξη των δραστηριοτήτων µας, καθώς µε τον προσεκτικό επιχειρηµατικό σχεδιασµό και την ξεκάθαρη στρατηγική µας, είµαστε σε θέση να προσφέρουµε καινοτόµα προϊόντα και υπηρεσίες στον σύγχρονο αγρότη – καλλιεργητή. Αξίζει να σηµειωθεί ότι η εταιρεία µας είναι κατάλληλα προετοιµασµένη και για το 2024, καθώς θα διαθέτει υψηλά προϊοντικά αποθέµατα ενόψει των νέων σχεδίων βελτίωσης.

Πιο συγκεκριµένα, για το 2024, εκτιµούµε περαιτέρω αύξηση του µεριδίου αγοράς και για τους δύο κατασκευαστικούς οίκους που εκπροσωπούµε, SAME και DEUTZ-FAHR αντίστοιχα. Για την DEUTZ – FAHR αιχµή του δόρατος θα αποτελέσει η Σειρά 6 της DEUTZ-FAHR, µε το κλασικό κιβώτιο Powershift ή µε την πλήρως αυτόµατη έκδοση RCshift . Η συγκεκριµένη σειρά συγκεντρώνει όλη την εµπειρία της Deutz-Fahr στην παραγωγή εξειδικευµένων τρακτέρ µε καινοτόµες υπηρεσίες και στην Γεωργία Ακριβείας, µε απώτερο στόχο την αύξηση της απόδοσης ανά καλλιέργεια, καθώς και της άνεσης για τον χειριστή. Στην µεσαία κατηγορία τρακτέρ, διεκδικούµε διεύρυνση του µεριδίου µας µε τις νέες σειρές SAME και DEUTZ FAHR ΤΒ Stage V. Η γκάµα της σειράς ΤΒ διαθέτει δοµή χαµηλού προφίλ, γεγονός που καθιστά τα µοντέλα της ιδανικά για εργασίες σε ελαιώνες και οπωρώνες.

Εξίσου αποτελεσµατικά αποδεικνύονται και σε λοφώδη εδάφη, όπου το χαµηλό κέντρο βάρους προσφέρει µεγαλύτερη ασφάλεια. Επίσης οι νέες σειρές δενδροκοµικών τρακτέρ τύπου PLATFORM, µε εύρος ισχύος από 86 έως 110 ίππων αποτελούν ιδανική λύση για οπωρώνες, καθώς χάρη στη διαχρονική εµπειρία και το µοναδικό σχεδιασµό της SAME, προσφέροουν ασφάλεια, ευελιξία και εργονοµία, κάνοντας την εργασία στην καλλιέργεια ευχάριστη, αποδοτική και προπάντων κερδοφόρα! Με την ευκαιρία, να σηµειώσω ότι ο Όµιλος εταιρειών Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε θα συµπληρώσει, µε την νέα χρονιά, 100 χρόνια από την ίδρυσή του, σηµατοδοτώντας ένα ορόσηµο αλλά και µια παρακαταθήκη για το προσωπικό, τους πελάτες και τους συνεργάτες του. Εύχοµαι το 2024 να αποτελέσει µια πλούσια και δηµιουργική χρονιά για τους φίλους µας αγρότες, µε υγεία και ευτυχία!»

*∆ιευθυντής πωλήσεων τµήµατος τρακτέρ Θεοχαράκης Α.Ε.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

21-01-2024 09:50Τζιβινίκος Θωμάς

Οι κινητήρες είναι υδροψυκτοι ή αεροψυκτοι;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία