Η ημερίδα πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος ΘΑΛΗΣ του Υ.ΠΑΙ.Θ. «Φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή βιομάζας» που έχει αναλάβει το Εργαστήριο Γεωργικής Μηχανολογίας του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συνδιοργανώνεται με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε.- Παρ/μα Κεντρικής Ελλάδα
Στην ημερίδα θα αναφερθούν
•Οι αλλαγές που θα επιφέρει η νέα ΚΑΠ που θα εφαρμοστεί από φέτο
•Οι καλλιέργειες φυτών για παραγωγή βιοενέργειας.
•Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και στο έδαφος από τη χρήση της βιομάζας (πλήρης αφαίρεση της παραγωγής)
•Οι νέες τεχνικές της καλλιέργειας, όπως αμειψισπορές με χρήση ψυχανθών που διατηρούν το έδαφος καλυμμένο με βλάστηση όλο το χρόνο και οι νέες μέθοδοι για την κατεργασία (μειωμένη κατεργασία και ακαλλιέργεια).
•Τα αποτελέσματα από τη χρήση νέων μηχανών για ακαλλιέργεια
•Η εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων με ανάλυση κύκλου ζωής των καλλιεργειών
•Τα προβλήματα διάβρωσης που προκύπτουν από τυχόν διατήρηση ακάλυπτου εδάφους
Θα ακολουθήσει στρογγυλό τραπέζι με συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους εισηγητές και τους μετέχοντες στο πρόγραμμα. Η ημερίδα θα κλείσει με ένα ελαφρύ γεύμα
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2410/627142 και 24210/9322
Αναλυτικότερα εδώ η πρόσκληση και το πρόγραμμα της εκδήλωσης
Στην ημερίδα θα αναφερθούν
•Οι αλλαγές που θα επιφέρει η νέα ΚΑΠ που θα εφαρμοστεί από φέτο
•Οι καλλιέργειες φυτών για παραγωγή βιοενέργειας.
•Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και στο έδαφος από τη χρήση της βιομάζας (πλήρης αφαίρεση της παραγωγής)
•Οι νέες τεχνικές της καλλιέργειας, όπως αμειψισπορές με χρήση ψυχανθών που διατηρούν το έδαφος καλυμμένο με βλάστηση όλο το χρόνο και οι νέες μέθοδοι για την κατεργασία (μειωμένη κατεργασία και ακαλλιέργεια).
•Τα αποτελέσματα από τη χρήση νέων μηχανών για ακαλλιέργεια
•Η εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων με ανάλυση κύκλου ζωής των καλλιεργειών
•Τα προβλήματα διάβρωσης που προκύπτουν από τυχόν διατήρηση ακάλυπτου εδάφους
Θα ακολουθήσει στρογγυλό τραπέζι με συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους εισηγητές και τους μετέχοντες στο πρόγραμμα. Η ημερίδα θα κλείσει με ένα ελαφρύ γεύμα
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2410/627142 και 24210/9322
Αναλυτικότερα εδώ η πρόσκληση και το πρόγραμμα της εκδήλωσης