BACK TO
TOP
Green reports

Στο χρηματιστήριο η Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος

Μετά από την παρέλευση 5 ετών, την ερχόμενη εβδομάδα η «Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος» θα πραγματοποιήσει την πρώτη δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.).

Εγκρίθηκε δάνειο 180 εκατ. ευρώ προς την Enel για αιολικά

0
0
Το ενημερωτικό δελτίο για τη δημόσια εγγραφή (θα πραγματοποιηθεί από τις 9 ως τις 11 Ιουλίου) εγκρίθηκε την Πέμπτη 3 Ιουλίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Η «Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος» δραστηριοποιείται στην παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, κυρίως αιολικά πάρκα. Διαθέτει μονάδες ισχύος 171 MW σε λειτουργία και τα έσοδα από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προορίζονται για την ολοκλήρωση τεσσάρων αιολικών πάρκων ισχύος 93,5 MW που είναι υπό κατασκευή

Άλλα 323 MW βρίσκονται σε ώριμο αδειοδοτικό στάδιο και επιπλέον 475 έχουν εξασφαλίσει άδεια παραγωγής. Τα έσοδα της εταιρείας πέρυσι διαμορφώθηκαν σε 37 εκατ. ευρώ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρίας:
«Εγκρίθηκε την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της  ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος Α.Ε. (εφεξής η «Εταιρεία» ή «Όμιλος» ή «ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος»), εταιρείας του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. για τη δημόσια προσφορά μετοχών στην Ελλάδα με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της και για την εισαγωγή του συνόλου των μετοχών της εταιρείας στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η Δημόσια Προσφορά  θα ξεκινήσει την Τετάρτη 9 Ιουλίου και πρόκειται να διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 11 Ιουλίου, 2014.

Η ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα εκδώσει και διαθέσει με Δημόσια Προσφορά στο επενδυτικό κοινό, 20.667.000 νέες κοινές μετοχές, ονομαστικής αξίας €0,30 επί συνόλου 82.667.000 κοινών μετοχών προς εισαγωγή.

Συντονιστής Κύριος Ανάδοχος της Δημόσιας Προσφοράς είναι η NBG Securities Α.Ε.Π.Ε.Υ., Σύμβουλοι Έκδοσης η Γενική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και η NBG Securities Α.Ε.Π.Ε.Υ. και λοιποί ανάδοχοι οι Alpha Bank A.E., Τράπεζα Eurobank Ergasias A.E., Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Γενική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., AXIA VENTURES GROUP LTD, EUROXX Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. και ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.

Στόχος του Ομίλου είναι η άντληση κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού της πλάνου κατά τη διετία 2014-2015, που αφορά στην υλοποίηση έργων ισχύος 94 MW, τα οποία βρίσκονται ήδη σε φάση κατασκευής. Η εταιρεία προγραμματίζει να αξιοποιήσει το σύνολο τωνυπό άντληση κεφαλαίων εντός 18 μηνών. Σημειώνεται ότι το 45% θα χρησιμοποιηθεί εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2014, το 40% εντός του πρώτου εξαμήνου του 2015, ενώ το 15% εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2015.

Η Τιμή Διάθεσης των Νέων Μετοχών θα είναι κοινή για όλους τους επενδυτές (ειδικοί και ιδιώτες επενδυτές), που θα συμμετάσχουν στη Δημόσια Προσφορά και θα καθοριστεί με βάση τις προσφορές που θα υποβάλλουν, με δεσμευτικό εύρος τιμών, κατά τη διάρκεια της Δημόσιας Προσφοράς οι ειδικοί επενδυτές στο Βιβλίο  Προσφορών (διαδικασία Βook building). Η Τιμή Διάθεσης θα γνωστοποιηθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα δημοσιευθεί, σύμφωνα με το άρθρο 8 της απόφασης 9/687/3.7.2014 2/460/10.01.2008 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και την παρ. 2 του άρθρου 14 του Ν. 3401/2005, όπως ισχύουν, το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς.».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία