BACK TO
TOP
Green reports

Μέσα στις επόμενες ημέρες οι λύσεις για τα απορρίμματα στην Πάτρα

Αυτό αποφασίστηκε την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015, σε σύσκεψη των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα. Στην σύσκεψη ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής καθώς και Δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι της Περιφέρειας και των Δήμων.

Η πρωτοποριακή μέθοδος βιοκατάλυσης απορριμμάτων και στην Καρδίτσα

0
0
Στόχος είναι να υποβληθούν σύντομα αυτές οι προτάσεις από τις Δημοτικές Αρχές, οι οποίες και είναι αποκλειστικά αρμόδιες για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους, κι έπειτα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καλείται να βοηθήσει τους Δήμους και να συνδέσει όλες αυτές τις προτάσεις προς όφελος των πολιτών, τονίζει στην ομιλία του ο κύριος Υφαντής
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος υπογράμμισε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την πρώτη αυτή συνάντηση, γιατί φαίνεται ότι το κάλεσμα που έγινε το προηγούμενο διάστημα στους Δήμους ώστε να επεξεργαστούν και να ετοιμάσουν προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους, για να τις ενσωματώσουμε μετά εμείς ως Περιφέρεια σε ένα γενικότερο πλαίσιο Περιφερειακού Σχεδιασμού, έπιασε τόπο.

Υπάρχουν Δήμοι οι οποίοι και ανέφεραν συγκεκριμένα επεξεργασμένα σχέδια για την περιοχή τους, όμως όλοι πρέπει να ανταποκριθούν. Δέσμευση πάντως, όλων είναι το επόμενο 20ήμερο να έχουν προχωρήσει ακόμη περισσότερο στη συγκεκριμενοποίηση των προτάσεών τους, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί και ο χρόνος εκπόνησης του Περιφερειακού Σχεδίου. Κατάλαβαν όλοι πόσο αναγκαίο είναι να λύσουμε το πρόβλημα των απορριμμάτων και πόσο κρίσιμο είναι, αφού χωρίς τον ΠΕΣΔΑ, δεν μπορεί να ενταχθεί και κανένα άλλο έργο στο νέο ΕΣΠΑ»

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Δήμαρχοι Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, Ερυμάνθου Θάνος Καρπής, Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, οι Αντιδήμαρχοι Πατρέων Χρήστος Κορδάς, Αιγιαλείας Δημήτρης Φιλιππάτος, ο πρόεδρος του 2ου ΦΟΔΣΑ Σπύρος Τραχάνης,  καθώς και διευθυντικά και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Δήμων.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία