BACK TO
TOP
Green reports

Καφέ κάδος για τα βιοαπόβλητα

Τα απορρίμματα των κήπων δε θα πηγαίνουν στο εξής… χαμένα, με το πρόγραμμα για την αξιοποίηση των βιοαποβλήτων που ξεκινά για πρώτη φορά και στην Ελλάδα.

Καφέ κάδος για τα βιοαπόβλητα

3
0
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου LIFE-Περιβάλλον «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Βιοαποβλήτων στην Ελλάδα – Η περίπτωση της Αθήνας», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος και θα ξεκινήσει από τους Δήμους Αθηναίων και Κηφισιάς σε συνεργασία με τον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την εταιρεία ΕΠΤΑ Α.Ε Σύμβουλοι Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων.
Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα, που προβλέπει διαχείριση αποβλήτων για απορρίμματα, αναμένεται να ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2012 σε επιλεγμένες περιοχές της Αθήνας και της Κηφισιάς, καλύπτοντας ένα συνολικό πληθυσμό της τάξης των 3.000 κατοίκων σε κάθε Δήμο. Η διαλογή θα γίνεται σε καφέ κάδους που θα εγκαθίστανται παραπλεύρως των συμβατικών, ενώ σε κάποιες γειτονιές της Κηφισιάς εξετάζεται και το ενδεχόμενο  διανομής ενός μικρότερου κάδου, 30 λίτρων, σε κάθε κατοικία, οπότε και η συλλογή θα συλλογή θα γίνεται «πόρτα-πόρτα».
Η πρακτική της διαχείρισης των βιοαποβλήτων εφαρμόζεται σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες με πολύ υψηλά ποσοστά ανακύκλωσης (έως και 60%),  και το πρόγραμμα φιλοδοξεί να αποτελέσει το έναυσμα και τη βάση για μία νέα εποχή στη διαχείριση των αποβλήτων.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία