BACK TO
TOP
Green reports

Μένει στο τραπέζι η εισφορά επί του τζίρου των φ/β

Στον πυρήνα της δεύτερης δέσμης μέτρων που θα νομοθετήσει το υπουργείο ΠΕΚΑ παραμένει η φορολόγηση επί του τζίρου των υφιστάμενων επιχειρήσεων φ/β.

Μένει στο τραπέζι η εισφορά επί του τζίρου των φ/β

0
0
Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως το αρχικό ποσοστό 20% τίθεται υπό συζήτηση ως προς το ύψος του και ως προς αν θα επιβληθεί οριζόντια σε όλους.  

Οι αντιδράσεις των φορέων του κλάδου μάλλον δεν πείθουν την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ σχετικά με την επιβολή εισφοράς επί του τζίρου καθώς τα έσοδα έχουν υπολογισθεί για την κάλυψη της μαύρης τρύπας του ΛΑΓΗΕ.    

Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν πως ο κ. Παπαγεωργίου επιδιώκει να μην επιβληθεί οριζόντια εισφορά αλλά ανάλογα με την κατηγορία της κάθε επένδυσης καθώς οι υφιστάμενες επενδύσεις δεν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά.  

Σε αυτό το πλαίσιο το υπουργείο είναι σε συζητήσεις με στελέχη του τραπεζικού τομέα προκειμένου να έχει γνώση για τα στοιχεία που ισχύουν στις επενδύσεις των φ/β βάσει των δεδομένων της αγοράς.

Επιδίωξη λοιπόν του υπουργείου, είναι η διερεύνηση των πραγματικών περιθωρίων που προσφέρουν οι συγκεκριμένες επενδύσεις ώστε να προκύψει το μέγεθος του ποσοστού εισφοράς που είναι δυνατό να επιβληθεί χωρίς την πρόκληση σημαντικών επιπτώσεων στον κλάδο.

Οι αποφάσεις λοιπόν του υπουργείου θα έχουν παρθεί την επόμενη εβδομάδα και θα έχουν τη μορφή τροπολογιών που θα κατατεθούν σε κάποιο νομοσχέδιο όταν ανοίξει η Βουλή.  

Στις συγκεκριμένες τροπολογίες θα περιλαμβάνεται και αλλαγή στον χρόνο που δικαιούται ο επενδυτής για την υλοποίηση της επένδυσης μετά την υπογραφή σύμβασης με τον ΛΑΓΗΕ.

Ο στόχος είναι να υλοποιηθούν μόνο οι επενδύσεις που έχουν τα φόντα και για το συγκεκριμένο λόγο το 18μηνο θα μειωθεί στο 9μηνο, ενώ θα επιδιωχθεί επιπλέον ο έλεγχος της διαδικασίας μεταπώλησης αδειών που είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσει άνθηση κατόπιν της αναστολής κατάθεσης νέων αιτήσεων.    

Πηγή: Energypres
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία