BACK TO
TOP
Green reports

Φ/β σε 125 σπίτια στην Κύπρο μέσω πιλοτικού προγράμματος

H Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου αποφάσισε την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος εφαρμογής συστήματος αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας με τη χρήση μικρών φ/β σε 125 στέγες κατοικιών.

Φ/β σε 125 σπίτια στην Κύπρο μέσω πιλοτικού προγράμματος

0
0

Η εγκατάσταση των φ/β θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του προγράμματος συγχρηματοδότησης της ΕΕ με μέγιστη εγκατεστημένη ισχύ 7 KW σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου, Νεοκλή Συλικιώτη. 

Ο υπουργός Εμπορίου υπογράμμισε πως η παραγόμενη ενέργεια θα καλύπτει ενεργειακές ανάγκες κάθε οικίας και αν υπάρχει περίσσευμα θα τίθεται προς πώληση στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Ο κ. Συλικιώτης δήλωσε πως η επιλογή των νοικοκυριών θα γίνει βάσει εισοδηματικών κριτηρίων καθώς όπως τόνισε εκτός της ενίσχυσης της ηλεκτροπαραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ το πρόγραμμα έχει σκοπό να βοηθήσει νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα να έχουν οικονομικό ηλεκτρικό ρεύμα.  

Συνεχίζοντας δήλωσε πως αν πετύχει το πιλοτικό πρόγραμμα, ο επόμενος στόχος θα είναι να εγκατασταθούν αντίστοιχα φ/β συστήματα έως σε 1.000 οικίες μέσω των νέων προγραμμάτων που θα τεθούν σε εφαρμογή το 2013.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία