BACK TO
TOP
Green reports

Αντιπροσωπεία της ΠΑΣΕΓΕΣ στο ΥΠΕΚΑ για τα φ/β

Αίτημα για επιστροφή των χρημάτων που έχουν δαπανήσει οι επαγγελματίες αγρότες για τις εργασίες σύνδεσης των φωτοβολταϊκών τους με το δίκτυο της ΔΕΗ σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν τελικά οι επενδύσεις τους έθεσε στον υφυπουργό ΠΕΚΑ, Μ. Παπαγεωργίου αντιπροσωπεία της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Αντιπροσωπεία της ΠΑΣΕΓΕΣ στο ΥΠΕΚΑ για τα φ/β

2
1
Το αίτημα έρχεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την ATELeasing (η ένταξη της οποίας στην «κακή» ΑΤΕ έχει αφήσει «στον αέρα» περίπου 1200 αγρότες που στήριξαν σε αυτή τις ελπίδες τους για χρηματοδότηση) αλλά και τις πληροφορίες για επικείμενη κατάργηση του 18μηνου και επιβολή εισφοράς επί του τζίρου των μονάδων που ήδη λειτουργούν.

Ειδικά ως προς το τελευταίο, η αντιπροσωπεία ΠΑΣΕΓΕΣ επισήμανε στον κ. Παπαγεωργίου ότι τα υφιστάμενα –λίγα σε αριθμό- αγροτικά φωτοβολταϊκά ήδη φορολογούνται και ότι πιθανή έκτακτη εισφορά θα αποθαρρύνει αρκετούς από τους ενδιαφερόμενους να ολοκληρώσουν την επένδυσή τους.
Εισφορά με …αντικειμενικά κριτήρια
Πάντως, η αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας κατέθεσε στον υφυπουργό και… αντιπρόταση για την περίπτωση που τελικά η εισφορά είναι αναπόφευκτη, προτείνοντας ειδικά για τους αγρότες να επιβληθεί με αντικειμενικά κριτήρια.

Γενικότερα συζητήθηκαν τα ζητήματα της  χρονικής παράτασης προθεσμιών (18μηνο) μέχρι την ρύθμιση του χρηματοδοτικού προβλήματος της χώρας, η δυνατότητα επιστροφής της εγγυητικής επιστολής με τροποποίηση της Υ.Α. 24839 (ΦΕΚ Β 1901/3.12.2010) και του χρηματικού ποσού που αντιστοιχεί στο κόστος εργασιών σύνδεσης στις περιπτώσεις που οι ενδιαφερόμενοι αγρότες έγγραφα δηλώσουν ότι δεν προτίθενται να υλοποιήσουν την κατασκευή της φ/β μονάδας.

Να σημειωθεί ότι η αντιπροσωπεία της ΠΑΕΣΕΓΕΣ αποτελούταν από τον πρόεδρο Τζανέτο Καραμίχα, το γενικό διευθυντή Γιάννη Τσιφόρο και τον Μιχάλη Σμύρη


Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

29-08-2012 18:36ΝΑΣΣ6Σ

18/1/12 εγκριθηκε δανειο απο την ατε 170000 ευρω για φ/β παρκο συνολικης δαπανης 255000ευρω .το εργο υλοποιηθηκε και συνδεθηκε με το δικτυο τηςδεη την 13/7/12. την 18/7/12 ενημερωσα την ατε να πληρωσει και οι αρμοδιοι κωφευουν .τι μελει γενεσθαι?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία