BACK TO
TOP
Green reports

Στην οδηγία για τα ηλεκτρονικά απόβλητα τα φ/β

Την ευρωπαϊκή οδηγία για απόβλητα των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών (WEEE) που προβλέπει τη λήψη και ανακύκλωση φωτοβολταϊκών είναι υποχρεωμένα να ενσωματώσουν τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην εθνική τους νομοθεσία.

Στην οδηγία για τα ηλεκτρονικά απόβλητα τα φ/β

1
0
Η οδηγία θα πρέπει να εισαχθεί στα εθνικά κοινοβούλια εντός του πρώτου τριμήνου του 2014 και τροποποιήθηκε στις 13 Αυγούστου.  

Οι υπεύθυνοι για την εφαρμογή του νόμου ορίζονται με τον τίτλο «παραγωγοί» και μπορούν να είναι κατασκευαστές ή εισαγωγείς ακόμα και εγκαταστάτες ή πωλητές με την εξειδίκευση του ορισμού του παραγωγού να είναι στην ευχέρεια του εθνικού νομοθέτη των ευρωπαϊκών κρατών.   

Ακόμα επίσης δεν έχει διευκρινιστεί εάν τα παλιά ή σπασμένα φ/β θα συλλέγονται ξεχωριστά ή μαζί με τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά απορρίμματα με τον φορέα PV Cycle να προωθεί τη ξεχωριστή συγκέντρωση των φ/β ώστε να μειωθεί το κόστος διαλογής.  

Η ανακύκλωση φ/β από τον φορέα πραγματοποιείται δωρεάν από το 2010 με τη συλλογή να περιλαμβάνει τη φύρα παραγωγής και «καμμένα» φ/β στοιχεία.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία