BACK TO
TOP
Green reports

Στη Βουλή η επιστολή του Πανελλήνιου Συνδέσμου επενδυτών φ/β

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος επενδυτών Φωτοβολταϊκών (ΠΑΣΥΦ) έχει ενημερώσει ότι στην περίπτωση που επιβληθεί "χαράτσι" στις ΑΠΕ θα κινηθεί νομικά εναντίον της απόφασης, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Νέες μειώσεις στις ταρίφες των φ/β στη Γερμανία

1
0

Στην Βουλή έφερε, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, την επιστολή του Πανελλήνιου συνδέσμου επενδυτών Φωτοβολταϊκών με αναφορά του στον Υπουργό Περιβάλλοντος.

Η επιστολή περιελάμβανε τα εξής:

«Ο ΠΑΣΥΦ διατηρούσε την ελπίδα ότι τα στοιχεία που παρέδωσε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι φορείς των ΑΠΕ, με τα οποία αποδεικνύεται ότι το ολοένα αυξανόμενο ταμειακό έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ οφείλεται στις στρεβλώσεις του συστήματος μέσω των οποίων επιδοτούνται τα ορυκτά καύσιμα και όχι στη λειτουργία των σταθμών ΑΠΕ (και κυρίως των φωτοβολταϊκών) θα έπειθαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να μην προχωρήσει σε νέα μέτρα, καταστροφικά για τον κλάδο».

Ο υφυπουργός Ενέργειας κ. Παπαγεωργίου, σε δήλωσή του στο πρακτορείο Reuters (28/09/2012) επαναφέρει το θέμα και δηλώνει ότι «η κυβέρνηση θα επιβάλει προσωρινή εισφορά στους παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) που έχουν ήδη συμβάσεις». 

Οι δηλώσεις αυτές, που αφορούν ένα κλάδο όπου έχουν επενδυθεί περί τα 3 δις. ευρώ, θα δημιουργήσουν αβεβαιότητα και θα πλήξουν την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας τόσο στους εγχώριους όσο και στους ξένους επενδυτές της πράσινης ενέργειας.

Στην περίπτωση που η χώρα εμπλακεί σε δικαστικές περιπέτειες τα πιθανά πρόστιμα θα πρέπει να καλυφθούν μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.  Ο οποίος, δεν επιβαρύνεται σήμερα από την είσοδο των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο, καθώς το σύστημα feed in tariffs λειτουργεί χωρίς τη συμμετοχή των κρατικών ταμείων.

Πηγή: Flashnews.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία