BACK TO
TOP
Green reports

Συμπόσιο για τη διατήρηση του κιρκινεζιού στο Βόλο

Διεθνές συμπόσιο εμπειρογνωμόνων με θέμα την «Διαχείριση και διατήρηση του κιρκινεζιού σε τρεις προστατευόμενες περιοχές της Θεσσαλίας» πραγματοποιείται την Δευτέρα 21 και Τρίτη 22 Ιανουαρίου στο συνεδριακό κέντρο Forum.

Συμπόσιο για τη διατήρηση του κιρκινεζιού στο Βόλο

0
0

Στο συμπόσιο θα συμμετέχουν ειδικοί από την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και τη Βουλγαρία από φορείς που έχουν υλοποιήσει ή υλοποιούν παρόμοια προγράμματα, με σκοπό την ανταλλαγή αντίστοιχων εμπειριών που αφορούν στη διαχείριση του συγκεκριμένου σπάνιου είδους, το σχεδιασμό αποκατάστασης του αγροτικού περιβάλλοντος που αποτελεί βιότοπό του, την εφαρμογή νέων τεχνολογιών τηλεπισκόπησης στην έρευνα της βιολογίας και οικολογίας του και στις πρακτικές πληθυσμιακής αναβάθμισής του.

Το συμπόσιο διοργανώνεται από το Εργαστήριο Διαχείρισης Οικοσυστημάτων και Βιοποικιλότητας του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος (Τ.Γ.Φ.Π.Α.Π.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Συντονιστής του προγράμματος είναι ο Πρόεδρος του Τ.Γ.Φ.Π.Α.Π. Αναπληρωτής Καθηγητής Αθανάσιος Σφουγγάρης και συνεργαζόμενοι φορείς οι: NCC (Nature Conservation Consultants) ΕΠΕ, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και ο Φορέας Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου - Κεφαλόβρυσου.

Στο συμπόσιο που φιλοξενείται στο συνεδριακό κέντρο Forum, θα συμμετέχουν συνολικά 30 ξένοι και έλληνες επιστήμονες, δεν είναι ανοιχτό στο κοινό, ωστόσο τα αποτελέσματά του θα δημοσιοποιηθούν ευρέως.

Πηγή: Ert.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία