BACK TO
TOP
Green reports

Άπραγοι έφυγαν οι αγρότες από το ραντεβού για τα φωτοβολταϊκά

Χωρίς χειροπιαστό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών με υπηρεσιακή στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης την Τρίτη 28 Μαϊου για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά.

Άπραγοι έφυγαν οι αγρότες από το ραντεβού για τα φωτοβολταϊκά

0
0

Όπως σημειώνουν πηγές του Συνδέσμου,  παρά  την εν γένει  θετική στάση του Υπουργείου Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων και την εξίσου θετική διάθεση που επέδειξαν νωρίτερα ομάδα συμβούλων του πρωθυπουργού -με τους οποίους υπήρξε επίσης συνάντηση- η μόνη πρόταση που φάνηκε να μην προσκρούει  στους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς  ήταν η αύξηση της ισχύος με νέο έργο(όντος του ήδη υπάρχοντος)  40KW  και επιδότηση αυτού κατά 50%.

Βέβαια, η πρόταση αυτή προϋποθέτει παράλληλα  αλλαγή της ελληνικής νομοθεσίας  του ορισμού του αυτοπαραγωγου ώστε να πωλείται το σύνολο της ενεργείας  των και  να μην απαιτείται τεκμηρίωση της ιδιοκαταναλωσης στα Σχέδια Βελτίωσης για καταναλώσεις ως 40Kw. Προϋποθέτει, επίσης, αλλαγή του ορίου κάποιος παραμένει αγρότης από τα 100kw  στα 140kw.

Το  πρόβλημα, βέβαια, με τη συγκεκριμένη πρόταση -που έπεσε στο τραπέζι από το Σύλλογο Αγροτικών Φωτοβολταϊκών Ηπείρου- είναι  ότι  οι αγρότες  δεν έχουν τα χρήματα για να υλοποιήσουν 40kw έστω και με της σημερινές  τιμές εξοπλισμού  επιδοτούμενες κατά 50% και ακόμα και αν κρατούσαν την τιμή της ήδη υπάρχουσας σύμβασης ώστε να ενισχύσουν το εισόδημα τους απέναντι στην κρίση.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία