BACK TO
TOP
Green reports

Ληγμένα γαλακτομικά στην παραγωγή ενέργειας

Ληγμένα γαλακτοκομικά προϊόντα θα χρησιμοποιούνται στην Κύπρο για την παραγωγή βιοαερίου, καθώς η γαλακτοβιομηχανία Χαραλαμπίδης Κρίστης βρήκε τον τρόπο να επαναχρησιμοποιεί τα ληγμένα γαλακτοκομικά προϊόντα για την παραγωγή ενέργειας, συνεργαζόμενη με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα Diarius.

Το περίμεναν καιρό οι ντόπιοι γαλατάδες

4
0

Το έργο DAIRIUS, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Life+, το χρηματοδοτικό μέσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιβάλλον, επιδιώκει την ανάπτυξη μιας βιώσιμης λύσης για την ολοκληρωμένη εκμετάλλευση των ληγμένων γαλακτοκομικών προϊόντων σε υφιστάμενες κεντρικές μονάδες αναερόβιας συγχώνευσης αγροτοβιομηχανικών αποβλήτων.  Δύο από τους στόχους του προγράμματος είναι η συν-επεξεργασία των ληγμένων γαλακτοκομικών προϊόντων με κοπριά και άλλα υποστρώματα για την παραγωγή και ανάκτηση του βιοαερίου και η μεγιστοποίηση της αποδοτικής παραγωγής βιοαερίου.

Επίσης, το έργο σκοπεύει να μεγιστοποιήσει τα περιβαλλοντικά οφέλη από τη χρήση αναερόβιας χώνευσης και των προϊόντων της και την πιθανότητα η αναερόβια χώνευση να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα στην αλυσίδα εφοδιασμού των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Με τη διαδικασία αναερόβιας χώνευσης επιτυγχάνεται μείωση του ρυπαντικού φορτίου αποβλήτων υψηλής οργανικής φόρτισης, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος και στη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα Diarius στην ιστοσελίδα: http://www.dairiusproject.com/easyconsole.cfm/id/60 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία