BACK TO
TOP
Green reports

Εγκρίθηκε το ντηλ Ε.Ε. – Κίνας για φωτοβολταϊκά

Σε ισχύ από την ερχόμενη Τρίτη 6 Αυγούστου η συμφωνία, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σοβαρές μειώσεις στις ταρίφες των ιταλικών φωτοβολταϊκών

1
0

 

Υιοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση την Παρασκευή 2 Αυγούστου η συμφωνία για τη διευθέτηση της εμπορικής διένεξης με την Κίνα για τα φωτοβολταϊκά μετά τη σχεδόν ομόφωνη στήριξη από τα κράτη-μέλη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η συμφωνία θα δημοσιευτεί επίσημα το Σάββατο και θα τεθεί σε ισχύ στις 6 Αυγούστου.

Οι κινεζικές εταιρείες που θα αποδεχτούν τους όρους της συμφωνίας θα αποφύγουν την επιβολή δασμών.

Σε ανακοίνωση της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο εκτελεστικός βραχίονας της ΕΕ, ανέφερε ότι έλαβε σχεδόν ομόφωνη στήριξη, αλλά αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για το αν σημειώθηκαν αποχές από την ψηφοφορία.

"Δεν μπορούμε να μπούμε σε λεπτομέρειες. Μια μεγάλη πλειοψηφία κρατών μελών ψήφισε υπέρ. Κανένα κράτος μέλος δεν ψήφισε κατά" σημείωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Σημειώνεται ότι η Κομισιόν και οι κινεζικές αρχές συμφώνησαν τον περασμένο μήνα να καθοριστούν ελάχιστες τιμές για τις εισαγωγές κινέζικων φωτοβολταϊκών στην ΕΕ.

Οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές φωτοβολταϊκών έχουν κατηγορήσει ότι οι κινεζικές εταιρείες επωφελούνται από τεράστιες κρατικές επιχορηγήσεις, παράγοντας φωτοβολταϊκά πάνελ κάτω από το κόστος.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδίωκε να επιβάλλει υψηλούς δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων από τις 6 Αυγούστου, αλλά μια μερίδα ευρωπαϊκών κυβερνήσεων αντιτάχθηκε στο σχέδιο, προτείνοντας συμβιβαστική συμφωνία.

 

 

(Πληροφορίες από euro2day.gr)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία