BACK TO
TOP
Θεσμικά

Πρόταση σύμβασης μίσθωσης για την ΕΒΖ κατέθεσε η Royal Sugar

Ένα βήμα πιο κοντά στο να βρεθεί η χρυσή τομή και οι μονάδες της ΕΒΖ ΑΕ, στο Πλατύ Ημαθίας και στις Σέρρες, να εκμισθωθούν τελικά για τους επόμενους 28 μήνες στο κοινοπρακτικό σχήμα της Royal Sugar και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας, φαίνεται να ήρθαν οι ΕΒΖ και Τράπεζα Πειραιώς, με τον υποψήφιο εκμισθωτή.

EBZ_Simaia

Λεωνίδας Λιάμης

7
0

Παρά τη φημολογία ότι στην πρώτη συνάντηση της περασμένης Τρίτης υπήρξε εμπλοκή και πλήρες αδιέξοδο, η ενδιαφερόμενη κοινοπραξία, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα της Agrenda και του Agronews, έστειλε το Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στη βιομηχανία και στην πιστώτρια τράπεζα τη δική της πρόταση σχεδίου σύμβασης μίσθωσης, καταδεικνύοντας ότι η διαδικασία της διαπραγμάτευσης παραμένει ζωντανή.

Πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση του Agronews αναφέρουν πως το περιεχόμενο της πρότασης Royal Sugar και Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας θα περάσει από το «ψιλό νομικό και οικονομικό κόσκινο» των αρμόδιων υπηρεσιών της ΕΒΖ και της Τράπεζας Πειραιώς και πιθανώς την Τετάρτη 23 ή την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, αφού γίνουν τυχόν παρατηρήσεις ή αντιπροτάσεις, θα επιστραφεί στον αποστολέας της για να συνεχιστεί η συζήτηση επί τη νέα βάση. Εφόσον υπάρξει συμφωνία θα πέσουν και οι υπογραφές. Διαφορετικά το εγχείρημα πιθανότατα θα ναυαγήσει.

Πιέσεις, πάντως, ασκούνται προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης κοινού τόπου και προέρχονται κι από πολιτικούς παράγοντες, όπως συνέβη και την περασμένη Παρασκευή σε συνάντηση στο υπουργείου Ανάπτυξης κι Επενδύσεων. Εξ ου κι η ανακοίνωση των τευτλοπαραγωγών της Βόρειας Ελλάδας, με την οποία χαιρετίζουν τις ενέργειες του υπουργού ο οποίος όπως τονίζουν «λειτουργεί καταλυτικά για να βρεθεί λύση για τη φετινή παραγωγή, αλλά και για να μην σβήσει το καμίνι της βιομηχανίας».

Όσο για τις πληροφορίες που διέρρευσαν ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει ζητήσει τις παραιτήσεις των μελών του ΔΣ της ΕΒΖ καταλογίζοντας τους ευθύνες για το ό,τι δεν έχει προχωρά η συμφωνία εκμίσθωσης, αυτές δεν φαίνεται να ισχύουν καθώς όπως επισημάνθηκε στο Agronews από πηγές στο περιβάλλον της διοίκησης της ζαχαροβιομηχανίας, δεν είχε περιέλθει σε γνώση τους καμία τέτοια απαίτηση.

Εν τω μεταξύ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιδιοκτήτης της Royal Sugar, κ. Χρήστος Καραθανάσης, ανέφερε πως στην πρόταση σχεδίου μίσθωσης που έστειλε η κοινοπραξία αναλαμβάνεται η δέσμευση για συγκομιδή των τεύτλων που σπάρθηκαν φέτος και για πληρωμή των παραγωγών, ενώ ζητείται να βρίσκονται σε προτεραιότητα οι μελλοντικές κινήσεις που θα αφορούν στο μέλλον της βιομηχανίας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές