BACK TO
TOP
Εργασιακά

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην επαγγελματική σχολή Κρήτης

Από τη 1 έως τις 14 Σεπτεμβρίου μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν στην Επαγγελματική Σχολή «Θερμοκηπιακών κατασκευών και καλλιεργειών» Κρήτης που λειτουργεί στη Μεσαρά και συγκεκριμένα στον Αμπελούζο.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην επαγγελματική σχολή Κρήτης

0
0

Η φοίτηση είναι δωρεάν και δίνει πτυχίο αναγνωρισμένο από το κράτος καθώς η σχολή τελεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Μπορούν να εγγραφούν μαθητές γενικών, επαγγελματικών και εσπερινών λυκείων.

Η Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ) Κρήτης αποτελεί σχολική μονάδα της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Λειτούργησε για πρώτη φορά το έτος 1920 ως Πρακτικό Γεωργικό Σχολείο, ενώ το 1997 θεσμοθετήθηκε  ως Τεχνική Επαγγελματική Σχολή (Τ.Ε.Σ), ακολούθως μετατράπηκε, αρχικά σε Τεχνικό Επαγγελματικό Εκπαιδευτήριο (Τ.Ε.Ε) Α΄κύκλου  και πρόσφατα σε Επαγγελματική Σχολή (Ν. 3475/06) με την ειδικότητα «ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ».

Ο σκοπός της εκπαίδευσης
Ο σκοπός της Σχολής είναι να προετοιμάσει τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των ηλικιών, μέσω ενός σύγχρονου συστήματος εκπαίδευσης, για μια σίγουρη επαγγελματική σταδιοδρομία σαν τεχνίτες θερμοκηπιακών κατασκευών και καλλιεργειών, καλύπτοντας παράλληλα τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας σε ειδικευμένο προσωπικό στο δυναμικό χώρο  των θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων.
Επιπλέον θα είναι δυνατή η δυναμική παρουσία τους και σε άλλους κλάδους του πρωτογενή τομέα μέσα από ειδικά προγράμματα κατάρτισης.


Εξειδικευμένα εργαστήρια λειτουργούν στην Επαγγελματική Σχολή Κρήτης

Πρόγραμμα σπουδών
Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι θεωρητικά (ειδικότητας) και εργαστηριακά. Το ωρολόγιο και αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και θρησκευμάτων. Η Σχολή εφαρμόζει ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης με σύγχρονες τεχνικές και μηχανήματα σε ένα περιβάλλον με άρτια υλικοτεχνική υποδομή. Η εκπαίδευση των μαθητών ολοκληρώνεται στα θερμοκήπια και στα εργαστήρια θερμοκηπιακών κατασκευών, αυτοματισμών και εξοπλισμού θερμοκηπίων, γεωργικής τεχνικής και μηχανημάτων, εδαφολογίας και λιπασματολογίας που διαθέτει η Σχολή. Με τη συνδρομή του έμπειρου εκπαιδευτικού προσωπικού της Σχολής, οι απόφοιτοι εισέρχονται στην αγορά εργασίας εφοδιασμένοι με γνώσεις και δεξιότητες σε σύγχρονες τεχνικές που αφορούν σε όλο το φάσμα της κατασκευής και λειτουργίας των θερμοκηπίων.

Παράλληλα οργανώνονται προγράμματα σεμιναριακού τύπου που απευθύνονται αποκλειστικά στους μαθητές της ΕΠΑ.Σ πάνω σε θέματα δενδροκομίας (αμπέλι – ελιά – εσπεριδοειδή), υποτροπικών φυτών, αρωματικών φυτών, φυτών μεγάλης καλλιέργειας (σιτηρά – ψυχανθή), μελισσοκομίας, μορφών καλλιέργειας ( βιολογική, ολοκληρωμένη, φυσική κ.λ.π.) με στόχο τη σφαιρική κατάρτιση των μαθητών στο χώρο της γεωργικής παραγωγής.

Δωρεάν εκπαίδευση και στέγαση
Η φοίτηση στη Σχολή είναι διετής. Στις εγκαταστάσεις της Σχολής λειτουργούν αίθουσα ψυχαγωγίας και αίθουσα Η/Υ, ενώ στους μαθητές δίνεται η δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής σε εκπαιδευτικές εκδρομές, ψυχαγωγικές δραστηριότητες κ.α. Επιπλέον, προβλέπεται η παροχή δωρεάν διαμονής και διατροφής, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα φοίτησης μαθητών από όλη την Ελλάδα.

Δυνατότητες μετά την αποφοίτηση
Στους απόφοιτους μαθητές και μαθήτριες της Σχολής χορηγείται πτυχίο (επιπέδου 3), παρέχοντας τη δυνατότητα να απασχοληθούν στον ιδιωτικό τομέα σε αντίστοιχες προς την ειδικότητα τους θέσεις ή να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Επιπλέον, οι απόφοιτοι, έχοντας όλα τα δικαιώματα των αποφοίτων των αντίστοιχων σχολείων της χώρας, έχουν τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους σε δημόσια και ιδιωτικά Ι.Ε.Κ.

Ποιοι μπορούν να εγγραφούν
Δικαίωμα εγγραφής, χωρίς εξετάσεις έχουν:
α. Προαχθέντες στη Β΄τάξη Επαγγελματικών ή Γενικών Λυκείων, Τ.Ε.Λ, Ενιαίων Λυκείων,
     Λ.Ε.Ν, Επ.Λ ημερήσιων και εσπερινών, 
β. Όσοι έχουν προαχθεί στη Β΄τάξη Α΄κύκλου Τ.Ε.Ε,
γ. Κάτοχοι πτυχίου Α΄και Β΄κύκλου Τ.Ε.Ε, Τ.Ε.Σ, ΕΠΑ.Σ και των ισότιμων σχολών για την απόκτηση άλλης ειδικότητας,
δ. Μαθητές της Γ΄τάξης Εσπερινού Τ.Ε.Λ για την απόκτηση άλλης ειδικότητας.
Περίοδος εγγραφών: 1 έως 30 Ιουνίου και 1 έως 14 Σεπτεμβρίου, με αίτηση στην έδρα της σχολής.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κ. Μαρία Χαλκιαδάκη Τηλ.: 28920-31500 Τηλ.-fax : 28920-31259.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία