BACK TO
TOP
Εργασιακά

Νέος κύκλος σεμιναρίων γευσιγνωσίας οίνου από την ΕΥΟΙΝ ΕΥΑΝ

Το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων οινογνωσίας –γευσιγνωσίας οίνου, για το μήνα Οκτώβριο, ανακοίνωσε η ΕΥΟΙΝ ΕΥΑΝ.

Στις 11 Απριλίου αποφασίζει το Συμβούλιο της ΕΕ

4
0
Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχει ως κάτωθι
Εισαγωγική Συνάντηση: «Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού
Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014, Ώρα: 7μμ, Διάρκεια: 2 ώρε
•Η απόλαυση που προσφέρει το κρασί - Παράγοντες ποιότητάς το
•Πως να επιλέξετε, να αναγνωρίσετε και να σερβίρετε το κρασί ανάλογα με την περίστασ
•Γευστική δοκιμή και εκτίμηση του κρασιού (βήματα γευσιγνωσίας, αισθήσεις, οπτική, οσφρητική, γευστική εξέταση/αξιολόγηση
•Συντήρηση και αποθήκευση του κρασιού - Σύνθεση και διαχείριση της κάβας σα
•Γευστική δοκιμή και σχολιασμός 4  κρασιώ

1ος Κύκλος: «Η πρώτη επαφή με το κρασί και τα μυστικά του
1η Συνάντησ
Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2014, Ώρα: 7μμ, Διάρκεια: 2 ώρε
•Η παραγωγή του κρασιού στον Κόσμο και την Ελλάδα  
•Οινοπαραγωγικές περιοχές και ποικιλίε
•Κατηγορίες οίνω
•Διαβάζοντας μια ετικέτ
•Γευστική δοκιμή και σχολιασμός 4 κρασιώ

2η Συνάντηση      
Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014,  Ώρα: 7μμ, Διάρκεια: 2 ώρε
•Τα διαφορετικά στυλ κρασιών, οικογένειε
•Τρόπος και σειρά σερβιρίσματος, ο ρόλος της θερμοκρασίας και των ποτηριώ
•Κρασί και φαγητό, αρμονίες και αντιθέσει
•Δημιουργία και διαχείριση προσωπικής κάβα
•Γευστική δοκιμή και σχολιασμός 4 κρασιώ

3η Συνάντησ
Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014,  Ώρα: 7μμ, Διάρκεια: 2 ώρε
•Εισαγωγή στην γευσιγνωσία οίνων - πλαίσιο και συνθήκε
•Αισθήσεις που συμμετέχουν (αφή, ακοή, όραση, όσφρηση, γεύση
•Γευστικοί χαρακτήρες – Ισορροπί
•Ρόλος και επίδραση των διάφορων συστατικών του οίνου στο γευστικό αποτέλεσμ
•Γευστική δοκιμή και σχολιασμός 4 κρασι
*Κάθε συνάντηση αποτελεί  συνέχεια της προηγούμενης όσον αφορά στη θεματολογία, είναι όμως και αυτοτελής, με την έννοια ότι δεν υποχρεώνεται κάποιος να τις παρακολουθήσει όλες, αλλά επιλέγει ανάλογα τον ενδιαφέρον του, κάθε φορά

Θεματική βραδιά: «Τα κρασιά των Γιορτών
Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014, Ώρα: 7μμ, Διάρκεια: 2 ώρε
Δοκιμάζουμε και προτείνουμε εορταστικά κρασιά για απεριτίφ, το κυρίως πιάτο και επιδόρπια, συνοδευτικά εκλεκτών εδεσμάτων, που θα συμπληρώσουν το τραπέζι των γιορτών, οικονομικά, χωρίς μεγάλο κόστος αλλά βέλτιστη ποιότητα.   

Όπως επίσης επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο δεύτερος κύκλος με θέμα «Η γευσιγνωσία οίνων βήμα-βήμα» προγραμματίζεται για τον Ιανουάριο του 2015, ενώ τον Φεβρουάριο του 2015 θα πραγματοποιηθεί ο τρίτος κύκλος με θέμα «Η παραγωγή του κρασιού – Είδη οινοποίησης
                                    
Για πληροφορίες και συμμετοχές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην κα. Ιωάννα Δαβλέρη, στα τηλέφωνα: 27410/23422 και 6977451531, στο Email: ioannadavleri@yahoo.gr, ή στην ιστοσελίδα:  www.evoin-evan.eu
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία