BACK TO
TOP
Εργασιακά

Προγράμματα κατάρτισης ανέργων νέων από το ΕΣΠΑ και τον ΣΒΒΕ

Την έναρξη υποβολής του Β΄ κύκλου αιτήσεων των ωφελουμένων, που θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου, ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) για την ένταξη άνεργων νέων, ηλικίας 18-24 ετών, σε δύο δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης, στους τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας , των logistics και του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων.

Προγράμματα κατάρτισης ανέργων νέων από το ΕΣΠΑ και τον ΣΒΒΕ

1
0

Οι δύο δράσεις εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και είναι υποψήφιες προς ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση». Οι συγκεκριμένες πράξεις συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ). Την υλοποίησή τους έχει αναλάβει η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) ως συνδικαιούχος

Το πρόγραμμα κατάρτισης έχει συνολική διάρκεια 380 ώρες, εκ των οποίων 120  ώρες θεωρητική κατάρτιση και 260 ώρες πρακτική άσκηση.Η αποζημίωση κάθε ωφελούμενου για κάθε ώρα θεωρητικής κατάρτισης είναι 5€, ενώ για κάθε ώρα πρακτικής άσκησης 3€.

Δικαιούχοι να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το οποίο θα υλοποιηθεί στις περιφέρειες Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είναι άνεργοι νέοι ηλικίας 18 – 24 ετών.  Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση και επομένως δικαίωμα υποβολής «Αίτησης Συμμετοχής» για εγγραφή στο Μητρώο Ωφελούμενων που θα συγκροτηθεί, έχουν άνεργοι νέοι, οι οποίοι πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις: έχουν γεννηθεί από 1.1.1993 μέχρι και 31.12.1998, είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι και δεν έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ήδη γίνεται μέσω του www.sbbe-edu.gr και θα λήξει στις 15 Μαΐου 2017. Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα παρέχονται λεπτομερή στοιχεία για το πρόγραμμα και οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία