BACK TO
TOP
Φορολογικά

Νάρκη στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις η αύξηση του φόρου στο 26%

Σαρωτικές αλλαγές στη φορολογία των αγροτών µέσω της πλήρους εξοµοίωσής τους µε τους λοιπούς ελεύθερους επαγγελµατίες, κατάργηση της επιστροφής του αγροτικού πετρελαίου, παρεµβάσεις στο ΦΠΑ που αυξάνουν το κόστος παραγωγής και ανακίνηση ευαίσθητων ζητηµάτων όπως η –νέα- επέκταση της διάρκειας ζωής στο φρέσκο γάλα: Aυτό µέσα σε λίγες γραµµές είναι το αγροτικό «αποτύπωµα» της πρότασης που έχουν κοµίσει µέχρι στιγµής στην ελληνική πλευρά οι θεσµοί δια µέσου του προέδρου της Κοµισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Νάρκη στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις η αύξηση του φόρου στο 26%

2
2
Μεταξύ άλλων, οι δανειστές ζητούν να τερµατιστεί η διακριτική, όπως τη χαρακτηρίζουν φορολογική µεταχείριση των αγροτών και να εφαρµοστούν γι’ αυτούς οι συντελεστές των ελεύθερων επαγγελµατιών. Πρόκειται για παλαιότερη πρόταση των πιστωτών (που τότε αποκαλούνταν ακόµα «τρόικα»), η οποία επανέρχεται στο τραπέζι αυτή τη φορά πιο πιεστικά, δεδοµένης της ασφυκτικής οικονοµικής κατάστασης του ελληνικού ∆ηµοσίου.

Με σηµερινούς όρους, οι θεσµοί καλούν το υπουργείο Οικονοµικών να φορολογήσει τα αγροτικά εισοδήµατα µε 26%, διπλάσιο δηλαδή συντελεστή από το 13% που ισχύει τώρα.

Aναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 6 Ιουνίου μαζί με το περιοδικό Profi.
Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

14-06-2015 16:53Κωστας

26%???? χαχαχαχααααααα γιατι δεν λενε στα ισια οτι θελουν να μας κατασχουν τις περιουσιες; Αληθεια, υπασχει εστω και ενας αγριτης στην Ελλαδα που θα ξανα καλλιεργησει αν ισχυσουν αυτα; Εγω προσωπικα απο την παραγωγη μπαινω μεσα καθε χρονο απο το 1989, με εξαιρεση μονο το 2013 και το 2014. Τωρα αν φορολογησουν με 26% και το πριμ και κοψουν και το πετρελαιο...αντιο ζωη.. Στην αλβανια δεν υπαρχει ουτε ενα στρεμμα καλλιεργησιμης γης (εκτος απο τους μπαχτσεσες). Αυτο θα γινει και εδω. Αλλα αυτο θελουν! Ολα γινονται σκοπιμα

Απάντηση

07-06-2015 00:39Agrotis

20% παιρνει η θεριζοαλωνιστικη 26% ο φορος.. επιπλεον καταργηση επιστροφης φπα φορου πετρελαιου και προκαταβολη φορου για την επομενη χρονια.. παρτε ολη την παραγωγη κατευθειαν απ το αλωνι να τελειωνουμε.. ανιδεοι και αχρηστοι οποιοι το σκεφτηκαν αλλα και οποιοι εφαρμοσουν τα παραπανω..

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία